Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder
{alt}

Områden

Vi har drygt 9 000 lägenheter, varav cirka 2 100 är studentlägenheter, i Växjö centrum med närområden. Med vårt stora utbud finns det något för alla. Stora eller små lägenheter, mitt i smeten eller vid en sjö, nybyggt eller äldre. Vi erbjuder ett varierat boende, för olika behov, i livets olika faser.

Familjebostäder

Vi har något för både den stora och lilla familjen eller ensamhushållet. Med olika lägenhetstyper och varierande bostadsområden är det möjligt för dig som söker bostad att finna olika alternativ som passar just din smak och dina behov.

Studentbostäder

Många som studerar i Växjö väljer att bo på universitets campusområde. Hos oss kan du bo precis så som det passar dig under din studietid. Du kan bland annat välja att bo alldeles nytt, i korridorsboende eller dela boende med annan student. Läs mer om Campus här!

Seniorbostäder

Seniorboende är en lägenhet med god tillgänglighet och standard anpassad för dig som är äldre. Exempelvis kan det finnas hiss, rymligare badrum och breda dörrar med låga trösklar. Lägenheterna ligger ofta nära service och vårdcentral. 

Seniorboende
Seniorboende erbjuds i första hand till dig som fyllt 70 år, men även du som fyllt 55 år kan söka. Vi har seniorlägenheter i flera stadsdelar som centrum, norr, Teleborg, väster och öster. Det finns ingen personal i seniorbostäder. Om du är i behov av hemtjänst eller annan kommunal service kontaktar du Växjö Kommun. Läs mer om seniorboende på Boplats Växjö eller ta kontakt med kommunens seniorlots.

Särskilt boende
Särskilt boende kan du söka om du inte kan bo kvar hemma. I ett särskilt boende finns det personal dygnet runt. Klicka på länken för att läsa mer om särskilt boende på Växjö kommuns hemsida.

Söka bostad - registrera dig på Boplats Växjö

För att ha möjlighet att söka boende hos oss behöver du registrera dig på Boplats Växjö, det gäller för alla typer av boenden. Läs mer om Boplats Växjö här.