Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder
{alt}

Områden

Vi har drygt 9 000 lägenheter, varav cirka 2 100 är studentlägenheter, i Växjö centrum med närområden. Med vårt stora utbud finns det något för alla. Små och stora, mitt i smeten eller vid en sjö, nybyggt eller äldre. Vi erbjuder ett varierat boende, för olika behov, i livets olika faser.

Familjebostäder

Vi har något för både den stora och lilla familjen eller ensamhushållet. Med olika lägenhetstyper och varierande bostadsområden är det möjligt för dig som söker bostad att finna olika alternativ som passar just din smak och dina behov.

Studentbostäder

Många som studerar i Växjö väljer att bo på universitets campusområde. Hos oss kan du bo precis så som det passar dig under din studietid. Du kan bland annat välja att bo alldeles nytt, i korridorsboende eller dela boende med annan student. Läs mer om Campus här!

Seniorbostäder

Seniorboende erbjuds i första hand till personer som fyllt 70 år. Men det är möjligt att söka redan från det året du fyllt 55 år.

Seniorboende är lägenheter med god tillgänglighet och standarden är anpassad för dig som äldre. Exempelvis kan det finnas hiss, rymligare badrum, breda dörrar och låga eller inga trösklar. Lägenheterna ligger ofta nära service och vårdcentral.

Det finns ingen personal i seniorbostäderna. Om du är i behov av hemtjänst eller annan kommunal service söker du detta via Växjö kommun.

Boplats Växjö

För att söka bostad hos oss på Växjöbostäder behöver du registrera dig hos Växjö kommunala bostadsförmedling, Boplats Växjö. Läs mer om Boplats Växjö här.