Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Läs mer om cookies på denna webbplats. Jag godkänner ×
Växjöbostäder
{alt}

Araby

En varm, grön och öppen stadsdel

Bara 15 minuters promenad från centrum välkomnas du till gröna och lummiga Araby. De som bor här beskriver området som öppet, varmt och inkluderande.

“Araby är en öppen och fri stadsdel. Lugnt och skönt med massor av grönt”, säger Bengt Oscarsson, 68 år.

Skola och fritidsaktiviteter
I området har du flera lekplatser, basketplaner, tennisplaner och fotbollsplaner. Här finns även Arabyparken med mycket utrymme för fritidsaktiviteter. På Araby Park Arena är det alltid full fart för barn, ungdomar och vuxna. I området finns Bokelundsskolan (låg- och mellanstadieskola) och Centrumskolan (högstadieskola).

Skog och natur
Att ha vackra Araby Naturreservat precis runt knuten välkomnar till rörelse på promenadsstråken. Här hittar du också Araby golfbana och Araby fritidsområde vid Helgasjön. Helt enkelt en grön oas mitt i stan.

Socialt och service
Mötesplatsen Tallgården, flera matbutiker, medborgarkontor, bibliotek, fik och massa lokala föreningar och företag. Engagemanget bland de som bor och verkar i Araby lyser verkligen igenom. Här

Boende
Växjöbostäder har många olika hyresrätter i Araby för både det lilla och stora hushållet. Bo i ett höghus med utsikt över Växjö och sjöarna, eller lite lummigare med tvåvånings lägenhetshus.

Just nu bygger vi bostadsrätter och ägarlägenheter i Araby! Intresserad av att veta mer? Här kan du läsa om bostadsrätterna och ägarlägenheterna. (länkar till mäklaren Fastighetsbyrån)

Säg hej till Araby!
Vad säger de som bor och verkar i Araby? Vi har pratat med flera fantastiska människor som bor och jobbar här. Läs vad de säger här!

Möt Wladde, Anna och Bengt:
Wladde älskar värmen på Araby >
Bengt njuter av grönskan >
Anna är förtjust i öppenheten >