Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Läs mer om cookies på denna webbplats. Jag godkänner ×
Växjöbostäder

Organisation och ägare

Vi är ca 100 medarbetare som varje dag jobbar för att blir Sveriges bästa hyresvärd för våra hyresgäster. Kundcentermedarbetare som svarar i telefon och skriver nya kontrakt, reparatörer som fixar i lägenheten, projektledare som bygger nytt eller underhåller och många många fler. Vi gör det mesta själva. Det vi inte gör själva har vi avtal med leverantörer om. Bland annat har vi en entreprenör som sköter utemiljön, så som gräsklippning och snöskottning. Vi har också en leverantör som hjälper oss att ta emot störningsärenden kvällstid när vi andra inte jobbar.

Vårt uppdrag och ägardirektiv

Vi ägs till 100 procent av Växjö kommumnföretag AB, som i sin tur ägs till 100 procent av Växjö kommun. Vår styrelse är politiskt tillsatt. Vilka som ingår i vår styrelse hittar du här.

Som kommunalt bostadsbolag har vi ett stort ansvar. Inte bara för att skapa boendemöjligheter för alla utan också ett ansvar att bedriva en affärsmässig verksamhet. Vi ser med stor ödmjukhet på vår påverkan på våra hyresgästers liv och vet att vårt jobb är viktigt. Inte bara för människor, utan också för miljön. 

Läs mer om vårt uppdrag i vårt ägardirekt på vaxjo.se.