Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Läs mer om cookies på denna webbplats. Jag godkänner ×
Växjöbostäder

Sara, hållbarhets- och digitaliseringschef

”Det ger mig energi att vara i ett sammanhang med så fina medarbetare som vi har på Växjöbostäder” 

Vad är din roll på Växjöbostäder?  

Jag jobbar som hållbarhets- och digitaliseringschef. Det är en stabsfunktion med nyckelkompetenser som arbetar med hållbara Växjö 2030 som tak och implementerar det i hela organisationen. Vi arbetar också med andra stora målsättningar som exempelvis klimatinitiativet och klimatneutrala Växjö. På avdelningen finns ansvariga för energi, miljö, kvalitet, digitalisering och IT.  

Min roll är att hålla ihop arbetet så att vi ser den röda tråden och se till så att arbetet blir konkret och förståeligt både internt och externt. Viktiga verktyg är våra olika IT-stöd och digitalisering för att nå hållbarhet. Vi har alltid kunden i fokus och allt vi gör är meningen att skapa nytta och värde för kunden. 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?  

Generellt sett handlar det om att delta i olika träffpunkter kring verksamhetsutveckling. Det är möten i olika sammanhang och forum, där vi diskuterar lösningar på de behov som vi behöver möta i bolaget både på kort sikt och i framtiden. Vi har nära samarbete med allmännyttans olika delar och andra bolag för att gemensamt staka ut vägen. Samarbetet handlar om att bidra men också att få mycket input så att vi inom våra områden ligger i framkant och bolaget därför bli attraktivt som hyresvärd och arbetsgivare. 

Vad ger dig energi på jobbet?  

Jag har ett fantastiskt jobb eftersom jag får jobba med de frågor jag värnar om. Jag älskar att jobba mot målsättningar och vill göra det tillsammans med andra människor. Det ger mig energi att vara i ett sammanhang med så fina medarbetare som vi har på Växjöbostäder. Att dessutom få gå till arbetet och känna att syftet och värderingarna i det vi gör landar rätt i hjärtat gör det ännu mer meningsfullt för mig.   

Hur vill du vara som ledare?  

Jag vill att man ska kunna lita på mig, jag är ärlig och tydlig i mina svar och på så vis hoppas jag att jag skapar tillit. Jag vill finnas där för alla runt mig och jag trivs som bäst när mina medarbetare växer och utvecklas. Att se andra växa och ta steg och mogna i ansvarsbilden är en ynnest, att få vara vid sidan om och stötta och coacha. Jag vill bidra med energi och glädje – jag tror att det betyder mycket varje dag med ett extra leende.