Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Läs mer om cookies på denna webbplats. Jag godkänner ×
Växjöbostäder

Rikard, reparatör

”Jag gillar när det händer saker och är variation” 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig? 

En vanlig arbetsdag börjar med att jag kör och går runt bland husen i mitt område för att kontrollera fastigheterna invändigt och utvändigt. Jag ser till att det ser okej ut och att det inte har hänt något under natten. Mitt område är på Campus och jag ansvarar för ungefär en fjärdedel av Campusområdet. Vi har också flertalet korridorer med korridorsrum där vi kontrollerar städningen i de gemensamma utrymmena och att allt funkar. Många av dessa korridorsrum är möblerade vilket innebär en hel del byten av möbler, så möblering ingår också i arbetet.   

Därefter kollar jag de arbetsordrar som jag fått in i telefonen och börjar på att jobba med dem. Det kan bli mycket och vi samverkar med kollegor, förvaltare, chefer och andra avdelningar.  

Vad ger dig energi på jobbet? 

Jag gillar när det händer saker och det är variation. Jag är kanske inte den mest kreativa på att hitta på saker när det inte finns något problem. Men när det uppstår problem tycker jag om och är bra på att lösa dem. Vi har stor variation på jobbet och vi är en bra arbetsgrupp. Alla är lugna, inget gnäll, det är god stämning på jobbet. 

Vad är ditt bästa jobbminne? 

För ett par år sedan blev jag utvald av cheferna till årets reparatör. Det var kul! Alla kunder i mitt område var nöjda, vi hade bra resultat i hyresgästenkäten och inga klagomål. 

Vad gör du om fem år?  

Jag jobbar kvar i samma position. Eftersom det är så stor variation och man kan byta område om man vill. Det är roligt att hjälpa hyresgästerna och att arbeta med händerna.