Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Läs mer om cookies på denna webbplats. Jag godkänner ×
Växjöbostäder

Maria - Projektledare för nybyggnation och större ombyggnader

Roll på Växjöbostäder: Projektledare för nyproduktion och större ombyggnader.
Fritidsintresse: Leder träningspass och motionerar själv. Matlagning, familj.
Ålder: 33 år

– Som projektledare är du inblandad i allt. Du är i centrum hela tiden och förväntas ha svar på allas frågor. Jag älskar det!

Maria hade bestämt sig redan som liten vilken yrkesbana som gällde. Hennes pappa är arkitekt och med nyfikna ögon hängde hon på hans kontor under sin uppväxt. Efter grundskolan blev det en universitetsexamen som byggnadsingenjör.

 – Det har hela tiden varit självklart att jag skulle hamna i den här branschen. Jag är intresserad av design och arkitektur och att projektleda passar min personlighet perfekt. Så man kan lugnt säga att jag hittat rätt utmaning.

För utmanande är det. Växjöbostäder är en viktig del av den växande kommunen som till sommaren 2017 kommer att ha 90 000 invånare. För att klara att leverera bostäder till befolkningen kommer det krävas en hög byggtakt och många parallella projekt.

– Men man ska komma ihåg att vi är allmännyttan och det skänker en extra dimension till mitt arbete. Det handlar inte bara om att bygga 3 000 nya bostäder. Det ska vara bostäder som byggs med rätt tekniker, med material som är framtidssäkrade och inte minst är energieffektiva. Att få vara med och påverka i detta viktiga uppdrag är riktigt häftigt.

– Vi ska vara stolta över Växjö och hur vi på Växjöbostäder bygger staden. Jag vet inte hur många studiebesök vi har haft här, men det är är extremt många. Ministrar, andra kommunala fastighetsbolag, forskare, ja listan kan göras lång över gäster som kommit hit och inspirerats av våra metoder och vägval.