Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Läs mer om cookies på denna webbplats. Jag godkänner ×
Växjöbostäder

Patrik, drifttekniker

”Det dyker alltid upp nya problem och det ger lite av en kick när man fixar det” 

Vad är din roll i bolaget? 

Jag jobbar som drifttekniker och ansvarar för distribution av värme och vatten till alla våra fastigheter. Även driftteknik och ventilation ingår i arbetet. Varje morgon går vi igenom de driftlarm som kommit in och gör en bedömning av vilka fastigheter som behöver besökas för felsökning och åtgärd. Ungefär halva min arbetstid är jag ute i våra olika fastigheter. 

Jag arbetar också del med brandskydd bland annat i våra lokaler med automatiska brandlarm. Där är det lagar och regler som ska följas.  

Jag har beredskap var 6:e vecka, kvällstid, nätter och helger. Då är det bra att ha bredd i sin kunskap för det kan komma in vad som helst till exempel folk som fastnar i hissen, avloppsstopp, ventilationsproblem eller elektriska fel. Men vi är alltid två som delar på beredskapen så vi hjälps åt. 

Vad ger dig energi på jobbet? 

Jag får mest energi när jag känner förtroende från kollegor och chefer och när jag trivs i arbetsgruppen. Att lösa problem ger energi. Det dyker alltid upp nya problem som man aldrig har råkat på innan, och då kanske man får ta hjälp av kollegor för att hitta en lösning. Det blir lite grann av en kick när man fixar det.  

Hur var det att komma ny till oss? 

På intervjun hade jag inte stora förhoppningar om att jag skulle få jobbet, det var en rejäl chansning. Men jag fick ett gott första intryck av bolaget vid intervjun och det var ett trevligt samtalsklimat. Om jag inte hade fått jobbet då hade jag sökt igen. När jag började jobba var bemötandet välkomnande och inkluderande.