Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

Louise - Kontraktschef

Roll på Växjöbostäder: Kontraktschef
Fritidsintresse: Trädgård, musik, vänner, familj och resa
Ålder: 31 år

– Jag har nog världens roligaste jobb! Får man säga så? Det händer så mycket spännande varje dag att jag inte riktigt vet vad jag ska börja berätta om…

Som kontraktchef ansvarar Louise logiskt nog för kontraktsavdelningen. Här arbetar förutom Louise tre personer som entreprenadsamordnare och följer upp kvalitet, leverans, utveckling och förbättringar för Växjöbostäders olika externa samarbetspartners. Det handlar om olika entreprenader som berör de gemensamma utrymmena på fastigheterna, såsom bland annat mark- och vinterskötsel, avfallshantering, parkeringsövervakning och städ.

– Med hyresgästen i fokus har vi ett stort ansvar att våra områden är trygga och trevliga, samt en naturlig mötesplats. Våra hyresgäster ska känna sig bekväma med belysningen, att växtligheten inte skapar mörker eller dolda utrymmen och att områdena är trivsamma att vistas i. Det är givetvis även viktigt att trafiken på våra områden, trapphusstädningen, snöröjningen och soptömningen ska fungera på ett tillfredsställande sätt för våra hyresgäster.

– Att vi är en del av Växjöbostäders löpande fastighetsskötsel är inspirerande för oss på kontraktsavdelningen. Många av våra kollegor brinner för att bygga nytt, att få vara med att skapa det nya Växjö. För oss är tjusningen att år efter år få utveckla de befintliga områdena genom vår verksamhet.

Just det återkommande arbetet, att avdelningen får möjligheten att förfina detaljer är hennes beskrivning av det bästa med jobbet. 

– Vi utvecklar oss själva hela tiden. Ett år testar vi en viss sak, kanske nya sommarblommor, märker vi att det hade varit bättre om vi gjort på ett annat sätt. Då testar vi det nästa gång och utvärderar resultatet. Vi filar på saker, testar, utvärderar, provar nya alternativ och ser resultat. Att ”drifta” något är så mycket roligare än att bygga nytt!

Troligen har den här inställningen med Louise bakgrund att göra. Hon är utbildad landskapsingenjör och haft ett tydligt fokus sedan barnsben med vad hon vill arbeta med. 

– Växter, utemiljö och människor har följt mig genom hela livet. Från mina val av utbildningar, föreningsengagemang till de arbeten jag sökt mig till. Allt jag gjort och lärt mig har jag stor nytta av i min nuvarande roll på Växjöbostäder. 

– Jag blir genuint glad när mailen plingar till och till exempel någon projektledare har skickat ritningar till oss för att få feedback på detaljer kring exempelvis växtval eller markplanering.

Som chef på Växjöbostäder vill Louise gärna höra sina medarbetares tankar. Det är inte minst viktigt när man bygger nya organisationer och strukturer i ett företag. 

– Jag skulle vilja påstå att vi fortfarande är i en uppbyggnadsfas på Växjöbostäder. Vi ser över nya processer, nya rutiner, nya metoder att lösa våra uppdrag. Därmed blir det en väldigt spännande arbetsplats som passar alla som gillar ständig utveckling. 

– Här är vi väldigt intresserade och lyhörda inför andras tankar och kunskaper. Som anställd får man möjligheter att få sina idéer prövade och detta är jag oerhört noga med på min egen avdelning.