Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Läs mer om cookies på denna webbplats. Jag godkänner ×
Växjöbostäder

Kent - Projektledare för underhåll

Roll på Växjöbostäder: Projektledare för underhåll.
Fritidsintresse: Praktisk hantverk, att bygga på och fixa med gården hemma.
Ålder: 61 år

– I mitt jobb är planeringen nyckeln till framgång. Det kan låta lite konstigt eftersom ingen dag är den andra lik. Det gäller att planera för det oplanerade, så att säga.

Kent beskriver sitt arbete som projektledare för Växjöbostäders underhållsarbeten som varierande och omväxlande. Ibland är det alla fönster i en fastighet som ska bytas ut, ibland är det alla lås i ett helt bestånd.

– Jag får träffa en massa härliga människor i mitt arbete. Givetvis alla hantverkare som ska hjälpa oss med underhållet, men också våra hyresgäster. Det är en trevlig känsla att modernisera hyresgästernas bostäder och allmännyttan har här ett stort ansvar att se till att kommunens fastigheter håller en bra nivå och att våra hyresgäster trivs.

Som alla projektledare bildar sig Kent först en uppfattning av projektens syfte och omfattning. Därefter börjar planeringen.

– Eftersom vi ofta ska in i hyresgästernas hem är det viktigt att vi är tydliga med datum och tidplaner samt att vi respekterar deras integritet. Att bara stövla in i någons hem är såklart otänkbart. Det gäller att ha tänkt igenom alla steg noggrant innan vi sätter fart.

Kent har arbetat på olika befattningar inom Växjöbostäder, bland annat som områdesansvarig och tidigare också som reparatör. Det betyder att han har därför god förståelse för själva utförandemomentet.

– Helt klart en bra erfarenhet! Det blir så mycket enklare när man ska planera arbetet att själv ha varit på den sidan av ett projekt. Jag tycker det är smart av Växjöbostäder att arbete med internrekryteringar eftersom man får med sig praktiska erfarenheter och kunskaper från ”fältet”.

Kent ser sig som en hantverkare i grunden, även om han idag också har mycket administrativt ansvar med projektledarskapet.

– Jag har alltid gillat att bygga. Mitt första jobb efter skolan var som snickare och det är något jag idag ägnar mig mycket åt på fritiden. Min gård därhemma behöver ständigt småfix och att få arbeta praktiskt är viktigt för mig.

En annan viktig sak, som rollen på Växjöbostäder kräver, är ett högt kvalitetstänk. Hyresgästerna ställer såklart höga krav på bra utfört arbete.

– Ja, absolut. Vi har ögonen på oss! Slutprodukten av vårt arbete ska bli bra och det är såklart ganska självklart. Om jag fick hem hantverkare till mitt hem hade jag också förväntat mig ett schysst genomfört jobb.

– Jag trivs mycket bra som projektledare för underhållsarbetet. Det är ett socialt arbete och på ett sätt väldigt omhändertagande. Även om det är småsaker som ska fixas gör de ofta stor skillnad i hyresgästernas upplevelse av oss på Växjöbostäder. Jag har ett viktigt uppdrag, helt klart.