Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Läs mer om cookies på denna webbplats. Jag godkänner ×
Växjöbostäder

Jimmy - Drift och Servicechef

Roll på Växjöbostäder: Drift & Servicechef
Fritidsintresse: Jakt, natur och idrott
Ålder: 45 år

– På Drift & Service arbetar ett gäng passionerade hantverkare som drivs av tanken att ge våra hyresgäster vardagstrygghet. Vi ansvarar för tillsyn och skötsel av våra fastigheter t ex el, byggservice, värme och ventilation

Det är 15 personer som arbetar här. En lång rad av yrkeskategorier finns samlade under samma tak, med kompetenser som ventilationstekniker, driftstekniker, VVSare, elektriker, snickare, målare samt en tvättmaskinsreparatör.

Jimmy är gruppens chef. Han är utbildad inom miljö och fastigheter och har lång erfarenhet från sina tidigare jobb att tänka lösningsorienterat för att en daglig och löpande drift ska fungera som ett urverk.

– Ja, så är det ju. När man arbetar med en servicefunktion gäller det att vara lyhörd och kunna prioritera. Får vi ett samtal att vattnet sprutar ur en ledning är det inte mycket att planera, då drar vi dit direkt. Men handlar det om att en bänkskiva i ett kök måste bytas ut lägger vi in den i en turordning och tar den vid ett lämpligt tillfälle.

– Jag tycker vi är duktiga på att skapa ett fungerande flöde inom vår avdelning. Vårt viktigaste kvalitetsmått är våra hyresgäster. Är de nöjda, är jag nöjd.

Innan Jimmy fick frågan att bli chef för Drift & Service arbetade han som områdeschef för förvaltningen på Teleborg. Och det var inte helt självklart att tacka ja till erbjudandet.

– Naturligtvis blev jag smickrad att företagsledningen frågade mig, samtidigt trivdes jag väldigt bra ute på fältet bland studenterna på Campus och våra andra hyresgäster inom området. Min personal var också ett skönt gäng som jag kommit väldigt nära och det var verkligen en härlig känsla i kroppen att gå till jobbet varje dag.

Men efter en tids funderande bestämde han sig för att acceptera erbjudandet. Det lockade att få vara med och utveckla drift- och serviceverksamheten, samarbetet mellan olika avdelningar och potentialen och kraften i den nya organisationen som fortfarande växer fram på Växjöbostäder.

– Det har varit några år med omställningsarbete på Växjöbostäder när vi slagit ihop två bolag, skapat nya rutiner, hittat nya arbetsformer, utvecklat en gemensam värdegrund och ställts inför en rad andra utmaningar. Nu känns det som att allt faller på plats och jag ville verkligen vara med att fortsätta det här arbetet.

Just Växjöbostäders värdegrund var faktiskt en av anledningarna till att Jimmy valde att börja på Växjöbostäder från början. Han hade ett par olika alternativ, men valde rätt.

– Precis, jag valde helt rätt! Redan vid anställningsintervjuerna kände jag en välkomnande känsla och när vi pratade om mjuka värden upptäckte jag ett företag som prioriterar sina medarbetare. Det är en arbetsplats som vill utveckla sin personal och som en av cheferna här får jag möjlighet att själv bidra till ett bra klimat.

– Överallt dit jag kommer möts jag av vänliga och trevliga arbetskamrater. Det hade jag ute i förvaltningen på Teleborg och det har jag nu på Drift & Service. Det var enkelt att bli en del av det här gänget när jag bytte tjänst inom bolaget. Här finns en ödmjukhet och kamratskap som jag uppskattar.

Personalen på Drift & Service är yrkesstolta. De kan sitt hantverk och de brinner för att jobba för hyresgästerna. Jimmy menar att man ser hyresgästerna som sin uppdragsgivare och därför gör man sitt yttersta för att erbjuda en hög kvalitetsservice. Det har heller inte varit svårt att rekrytera nya medarbetare när det har behövts.

– Jag har en känsla, nej en övertygelse, att Växjöbostäder har en stark dragningskraft på arbetsmarknaden. Många är nyfikna på Växjöbostäder som har ett viktigt uppdrag för Växjö som stad. Det känns som många vill tillhöra vår organisation och det underlättar givetvis i rekryteringsprocesserna. Sedan har jag personligen haft tur och fått in nya medarbetare som överträffat mina förväntningar – varje gång!

På Drift & Service erbjuds medarbetarna en anställning med hög personlig frihet att planera och styra sitt arbete. Enligt Jimmy är frågor som hög trivsel och personlig utveckling viktiga parametrar när Växjöbostäder konkurrerar med andra arbetsplatser om ny personal.

– Vi värdesätter vår personal och det gör att man får en trygg och pålitlig anställning hos oss.