Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Läs mer om cookies på denna webbplats. Jag godkänner ×
Växjöbostäder

Fatmir - Förvaltningschef

Roll på Växjöbostäder: Förvaltningschef
Fritidsintresse: Resor, fiske, bilar och idrott
Ålder: 52 år

– För 25 år sedan fick jag en fyraveckors praktikplats på Växjöhem*. Tydligen gjorde jag det bra för jag blev erbjuden att fortsätta som vaktmästare på området Gamla Norr. Och sedan dess har jag blivit kvar. Det har varit en härlig tid.

Fatmir är idag förvaltningschef och ansvarar för att Växjöbostäders fastighetsbestånd är välskött. Till sin hjälp har han två stycken förvaltare (uppdelat på förvaltningsområde norra respektive södra), reparatörer, besiktningsmän och samordnare. Sammanlagt är det 32 personer som arbetar på avdelningen.

– Vår uppgift är att se till att våra lägenheter och bostadsområden håller hög kvalitet och är trivsamma och trygga att bo i. Det är många olika arbetsuppgifter som ska lösas för våra hyresgäster - allt ifrån låsbyten till enklare el- och snickeriarbeten.

Utvecklingsmöjligheterna för personalen på Växjöbostäder är mycket goda. Fatmirs egen resa vittnar inte minst om de möjligheter till personlig utveckling som finns på företaget. Efter några år som vaktmästare blev han erbjuden jobbet som kvartersansvarig, som sedan följdes av flera andra tjänster såsom områdesansvarig, förvaltare och nu förvaltningschef.

– Jag har haft förmånen att ständigt få nya utmaningar. När jag började som vaktmästare blev jag jätteglad. Det gav mig möjligheten att lära känna ett nytt land och lära mig språket. Jag är väldigt social och har alltid haft lätt för att lära känna människor. 

– Det är nog en av de bästa sakerna med att jobba på Växjöbostäder – att man får jobba med människor och träffa folk från olika kulturer och med olika bakgrunder. Jag kan inte tänka mig en bättre arbetsplats!

Än idag kan Fatmir springa på personer han lärde känna på Gamla Norr. Som gärna kommer fram och växlar ett par ord.

– Att ta hand om hyresgästerna är bland det roligaste med jobbet. Det gäller deras boende, området de bor i men också människorna. Jag blir alltid lika glad när det kommer fram ungdomar som jag lärde känna för 20 år sedan, när de var små och lekte på våra bostadsområden. Jag har ju sett dem växa upp och har alltid tagit mig tid att prata med dem. 

Idag är Fatmir chef på Växjöbostäder och ägnar mycket tid åt organisations- och ledarskapsfrågor. Men han har fortfarande kvar sin grundsyn på arbetet – att folk ska trivas och känna sig trygga i sitt boende. Och att hans egen personal ska må bra och känna att de gör ett bra arbete.

– Det är viktigt att vår arbetsplats upplevs som trevlig, att vi har tid för varandra och att alla gör sitt bästa för att skapa en god stämning. Är man trevlig mot andra, får man för det mesta samma bemötande tillbaka. Svårare än så är det inte!


 


*Note: Växjöhem och Hyresbostäder var tidigare två kommunala bostadsbolag i Växjö kommun.År 2013 slogs bolagen ihop och bolaget Växjöbostäder bildades.