Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder
{alt}

IT-ansvarig

Arbetsuppgifter

Som IT-ansvarig hos Växjöbostäder är du ansvarig för förvaltning av verksamhetens IT-miljöer. Du har budgetansvar och ansvarar för beställning, kravställning, uppföljning och kvalitetssäkring av de tjänster och mjukvaruprodukter som levereras av externa systemleverantörer. Som systemförvaltare för verksamhets- som fastighetsnära system tar du fram planer för drift, uppgraderingsbehov och serverkapacitet. Du samverkar med Växjöbostäder interna funktioner och Växjö kommuns IT-avdelning som hanterar drift och driftrelaterad support. Som dataskyddombud har du ett helhetsansvar för och bidrar med informationssäkerhetsanalyser och områdesbevakning samt presenterar förbättringsförslag för hela verksamheten. Du ingår i en grupp av ansvariga för andra kompetens- och stödfunktioner inom verksamheten och rapporterar till Hållbarhets- och digitaliseringschef. Detta är en roll för dig som är intresserad av verksamheten som helhet och vill vara en del av Växjöbostäders digitaliseringsresa.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

• Eftergymnasial utbildning inom systemvetenskap, datateknik eller IT
• Tidigare erfarenhet av systemförvaltning, systemintegration och beställarerfarenhet från enklare till mer komplexa upphandlingar av IT-system
• Meriterande med dataskyddsutbildning eller tidigare erfarenhet i rollen som dataskyddsombud
• Goda kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift

Du tar stort ägandeskap för dina ansvarsuppgifter, utförandet av dessa och säkerställer att alla blir slutförda i tid. I rollen arbetar du tätt ihop med andra avdelningar och externa parter, varför det är viktigt att du uppskattar att jobba tillsammans med andra. Du har en öppen inställning till andra människor och ser ett värde i att samarbeta. Därtill ser du alltid till gruppens bästa och är mån om att skapa ett bra arbetsklimat. Du är flexibel i ditt arbetssätt, kan anpassa ditt beteende till olika personer och hjälper gärna till med det som behövs, både högt och lågt. Du motiveras av att agera problemlösande och du har intresset samt förmågan att fördjupa dig i komplexa problem. Du uppskattar frihet i din arbetsroll och stimuleras av möjligheten att ta initiativ och utveckla befintliga processer. Du bidrar med idéer och nya perspektiv och har ett intresse för att lära dig nya saker och att testa på nya tillvägagångssätt. Du ser till uppgifters långsiktiga betydelse och konsekvenser, har en förmåga att se samband och arbetar strategiskt för att föra verksamheten till nästa nivå.

I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsföretaget Bravura. Välkommen med din ansökan!

Ansökningstiden har löpt ut. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Malin Nyberg på Bravura, telefon 073-956 45 88.