Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Läs mer om cookies på denna webbplats. Jag godkänner ×
Växjöbostäder

Jobba hos oss

Drivs du av att göra skillnad och ser möjligheter? Vill du vara med och utveckla Växjö till en attraktiv plats att bo, arbeta och leva på? Då passar du in hos oss på Växjöbostäder. 

Mer än bara ett jobb 

Att vi bygger, renoverar och hyr ut bostäder har du säkert koll på. Vår verksamhet är långsiktig och hållbar. Vi förvaltar och renoverar våra hus för att de ska hålla under många år och bygger nya bostäder för att möta behovet i en växande stad.  

Som ett av Växjös två allmännyttiga bostadsbolag tar vi ett aktivt miljö- och samhällsansvar och är en viktig del av en hållbar utveckling i vår stad. Med fokus på våra hyresgäster, våra medarbetare och en hållbar framtid för hela Växjö skapar vi tillsammans möjligheternas boende. 

Vill du vara en del av möjligheternas arbetsplats? 

Här hittar du lediga tjänster hos oss.

Lärande och erfarenhet genom praktik

Här kan du läsa om praktik hos oss.

Engagemang och utveckling

Hos oss är du en del av ett bolag som ger dig möjligheter att utvecklas och påverka. Alla medarbetare har en utvecklingsplan för att stimulera och utmana till yrkesmässig och personlig utveckling, så att vi tillsammans kan uppnå våra övergripande affärsmål. 

Hälsa och arbetsglädje

Vi vill att alla medarbetare ska må bra och vara friska så därför satsar vi på hälsofrämjande insatser och förmåner, exempelvis friskvårdsbidrag, hälsogrupp och trivselaktiviteter. 

Balansen mellan arbete och privatliv är viktig, så vi erbjuder en flexibel arbetsplats där det i viss mån är möjligt. För att behålla den höga trivseln anordnar vi till exempel sociala aktiviteter, både under och efter arbetstid, där avdelningen eller hela organisationen har möjlighet att träffas. Det är viktigt för oss att ha roligt på jobbet! 

Vårt uppdrag 

Vårt uppdrag är att tillhandahålla bostäder till Växjös invånare. Uppdrag är uppdelat i flera olika mål och riktlinjer som kontinuerligt uppdateras. I kombination med vårt uppdrag arbetar vi efter tre löften; vardagstrygghet, boendemöjligheter för alla och hållbart framtidsboende. 

Vi ska erbjuda ett stort utbud av välskötta lägenheter i både stadsnära och naturnära boendemiljöer i Växjö kommun. 

Vår affärsidé 

Växjöbostäder gör det lätt att bo och leva för våra hyresgäster. Vi skapar attraktiva boendemöjligheter där människor trivs och känner sig trygga och vi medverkar till att Växjö växer och utvecklas på ett hållbart sätt. 

Vår vision 

Sveriges bästa hyresvärd. 

Vår värdegrund 

”Genom ett välkomnande sätt skapas en trivsam arbetsplats där engagerade kollegor leder till trygga relationer och affärsmässiga beslut.” 

Vår värdegrund är en viktig utgångspunkt för vårt arbetssätt, vilket innebär att vi är välkomnande, engagerade, trygga och affärsmässiga. Vi kallar den för VETA. 

Vi som jobbar här 

Våra engagerade medarbetare säkerställer att våra hyresgäster trivs och mår bra, oavsett behov eller fas i livet. Att göra skillnad inspirerar och motiverar både våra medarbetare och våra framtida medarbetare. Många av de sökande som vill jobba hos oss vill bidra med just det; att utveckla Växjö som stad, arbeta med hållbarhetsfrågor och göra skillnad för många människor. Ett bostadsbolag behöver många olika kompetenser för att förvalta fastigheter på ett bra och ansvarsfullt sätt. 

Några av de yrken som du hittar hos oss är reparatörer, förvaltare, projektledare, elektriker, snickare, drifttekniker med flera. Här finns även flera administrativa kompetenser inom inköp, hållbarhet, ekonomi, kommunikation och it/digitalisering. 

Här finns vi 

Vi finns i fina lokaler på fyra platser i Växjö.  

  • Hejaregatan 10 B  
  • Norra Esplanaden 21 
  • Islandsvägen 8 - enhetskontor 
  • Smedsvängen 74 - enhetskontor 

Om oss

Personalförmåner 

Att jobba hos oss har sina fördelar. Här är några av de förmåner som vi erbjuder våra medarbetare: 

  • Friskvårdsbidrag 1 500 kr/år 
  • Tjänstepension 
  • Liv-, sjuk- och olycksfallsförsäkring 
  • Sociala aktiviteter 
  • Hälsofrämjande aktiviteter 
  • Förmånscykel 

Har du frågor eller funderingar?

Om du har du frågor eller funderingar om hur det är att jobba på Växjöbostäder, välkommen att kontakta HR-avdelningen, telefon 0470-59 90 00 eller e-post info@vaxjobostader.se