Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

Hyresgästens påverkan

För oss är det viktigt att skapa ett hållbart boende. Vårt bestånd ska vara socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbart. För att prioritera rätt och säkerställa att vi får helhetsbilden genomför vi varje år en enkät där våra hyresgäster har möjlighet att berätta vad de tycker. Svaren tar vi med oss och skapar en handlingsplan. Här berättar vi mer om det arbetet.

Årliga enkäten - så hjälper våra hyresgäster oss att utveckla möjligheternas boende

Genom att regelbundet mäta vad våra hyresgäster tycker om boendet kan vi prioritera rätt. I det arbetet ingår dels att ta hand om det som inte fungerar och dels att sprida goda exempel från ett område till ett annat. Detta gör vi bland annat med hjälp av hyresgästenkäten.

Enkäten delas ut till hälften av alla våra lägenheter. Året därefter delas enkäten ut till den andra hälften som inte fick året innan. Genom att fylla i enkäten är hyresgästen med och påverkar framtidens hållbara boende. Undersökningen gör vi tillsammans med AktivBo och alla svar är anonyma.

Så använder vi svaren
När AktivBo hjälpt oss att sammanställa alla svar kommer de och presenterar resultatet för hela företaget. Det blir alltid väldigt intressant när de hjälper oss att jämföra vårt resultat med andra fastighetsbolag i samma storlek. Vi kan då se vad vi är bra på och var vi har stor förbättringspotential. Det tar vi sedan med oss till en workshop där hela företaget tillsammans sätter upp en handlingsplan utifrån vad jag, min grupp och hela företaget kan göra för ännu nöjdare hyresgäster. Genom att dela upp ansvarsområden och frågor läser vi tillsammans alla fritextsvar som kommit in och låter dem guida oss i vad vi behöver göra det närmsta året. De senaste åren har vi landat på 140-180 prioriterade punker och brukar kryssa av minst 95 % av dem inom ett år.

Svaren används verkligen – det lovar vi!

Hur vet man vilka åtgärder som gjorts?
Under fliken Aktuellt finns kategorin "För ett bättre boende". Där kan du följa några av de åtgärder vi gör för att våra hyresgäster ska få en bättre vardag. Det som samlas där kommer som önskemål från enkäten för att någon av våra hyresgäster har önskat det.