Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

Grannsamverkan


 

Grannsamverkan på två bostadsområden i Växjö, ett pilotprojekt i samråd med polisen, försäkringsbolag och Växjö kommun.

Vi på Växjöbostäder arbetar aktivt för att du som hyresgäst ska uppleva trygghet och trivsel i ditt bostadsområde. Grannsamverkan är en del i detta arbete och en beprövad metod att minska det som kallas vardagsbrottslighet. Enligt Brottsförebyggande Rådet (BRÅ) minskar risken för inbrott med i genomsnitt 26 % i områden som arbetar med Grannsamverkan.

Pilotprojektet omfattar två områden, Teleborg och Norr, med sammanlagt 207 hushåll. Området på Teleborg i södra delen av Växjö består av del av Raskens väg och Blidens väg. Området på Norr omfattar Framnäsvägen och Prebendevägen.

Grannsamverkan syftar till att öka uppmärksamheten och därigenom minska risken för inbrott och skadegörelse. Villkoret för att delta i projektet är att man lovar hålla lite koll på sitt område och larma antingen oss eller polisen, beroende på allvaret, om man ser något som skumt, trasigt eller upplever något allmänt otryggt.

Vår förhoppning är att detta projekt ger positiva resultat och med tiden kan utökas att gälla även andra delar av Växjöbostäders bostadsområden.

Har du frågor om projektet är du välkommen att kontakta:

Linda och Ulrika på telefon. 0470-59 90 00