Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

Express yourself – samling kring kreativitet

I projektet ”Express Yourself” får ungdomar chansen att uttrycka sig själva genom att skriva poesi och hiphop-texter. Varje torsdag har kulturutvecklaren Nahide Arabadji från Växjö kommun workshops på Araby Park Arena.

En gång varje månad bjuder Nahide dessutom in ett proffs. Det kan till exempel vara en poet, skribent eller låtskrivare, som berättar om sig själv och ger tips på hur man kan tänka och gå till väga i det egna skrivandet.


Nahide Arabadji
 

– Tanken är att låta ungdomarna skapa något meningsfullt som de själva kan relatera till och sedan få välförtjänt respekt för arbetet som de lagt ned. Det är så vi alla växer. När vi fått in tillräckligt med material är tanken att vi ska ha en utställning på Stadsbiblioteket och, om pengarna räcker, även kunna producera en trycksak, berättar Nahide Arabadji.Omar Salah

- Jag har skrivit  i drygt två år och det är jätte bra att kunna utvecklas i det här projektet. Jag hoppas det kommer fortsätta, jag vill leva med det här, säger Omar Salah.


Express yourself är initierat av Bostadssociala gruppen på Växjöbostäder och görs i samarbete med Växjö kommun och Det fria ordets hus. Pengarna till projektet kommer från Kulturrådet i Stockholm.Not: Överst på bild är Sokol Brlajolli som läser sin dikt för gruppen.