Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

Annorlunda grannsamverkan i kvarteren Elden norra och södra

I kvarteren Elden norra och södra kan man hitta grannsamverkan av lite annat slag än den vi vanligen brukar förknippa med ordet grannsamverkan. Här är det omtanken om varandra som ger trygghet i boendet och som skapar ett socialt nätverk.

Vi är inbjudna till kafferep en strålande vacker högsommardag. Temperaturen visar på närmare 30 grader men runt bordet finns också en värme av annat slag. Här är gänget som håller reda på varandra på ett positivt sätt. Har man inte sett eller hört grannen under dagen så slår man en sig­nal för att kolla att allt står rätt till. Att hjälpa varandra om man har en dålig dag och behöver något uträttat hör också till vardagen, det skapar trygghet.

Olika aktiviteter har pågått bland hyresgästerna sedan husen byggdes, 1993. Varje torsdag sam­las man och dricker kaffe med nybakat och skrapar trisslotter. Grillkvällar och canastaspel hör också till aktiviteterna, men allra viktigast är att man har någon att byta några ord med när man behöver någon att prata med.

Alicia Henriksson säger att flytta till Elden norra är det bästa som hänt henne. Att få ett sådant mottagande som hon fick och att komma in i gemenskapen med en gång tycker hon är fantastiskt. Maja Davidsson och Ingvor Lindgren är lite av de drivande krafterna bakom aktiviteterna och lovorden de får är många.