Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Läs mer om cookies på denna webbplats. Jag godkänner ×
Växjöbostäder
Tillbaka till Teleborg
{alt}

Väderkvarnen

Kvarteret Väderkvarnen är byggt med både marklägenheter i 1 1/2 plan och byggnader med 2 våningar, som har utvändiga trappor upp till våning 2. Lägenheterna på våning 2 har en rymlig balkong och marklägenheterna har en inhägnad täppa, där du själv ansvarar för gräs- och häckklippning, renhållning samt snöskottning på täppan och entrén/trappan. Här finns en kvarterslokal, som används för hobby- och barnverksamhet och den kan även hyras för privata tillställningar.

Inom gångavstånd finns fina naturområden, som Bergundasjön och naturreservatet Bokhultet samt Teleborgs slott och Linneuniversitetet. I närheten finns Teleborgs sporthall, elljusspår samt en spontan idrottsplats för barn och ungdomar. Du har nära till all service i Teleborgs centrum och bra bussförbindelser till centrum och även till övriga bostadsområden i Växjö tätort.
Adress: Väderkvarnsbacken 61-167
Antal lgh: 60
Lägenhetsstorlekar: 1-5 rum och kök
Byggår: 1991-92
Ombyggd: Ventilationsbyte, förändring av den yttre miljön

Kvarteret Väderkvarnen är bebyggt med både marklägenheter i 1 1/2 plan och med byggnader i 2 våningar med utvändiga trappor till våning 2. Husen är byggda med betongstomme och rött fasadtegel. Lägenheterna på våning 2 har en rymlig balkong och övriga lägenheter har en uteplats och i vissa fall en egen inhägnad täppa.

Bredband, tv och telefon

Alla våra lägenheter är anslutna till bredbandsnätet genom Wexnet. Likaså är alla våra lägenheter anslutna till Com Hem för ett digitalt grundutbud av tv-kanaler.

Läs mer

Entréer, förråd/cykelförråd

Varje lägenhet har eget uteförråd utanför entrén.

Husdjur

Husdjur är tillåtna.

Individuell mätning

Ingen individuell mätning.

Kvarterslokal

I området finns en fristående kvarterslokal, som används för bostadsmöten, hobby- och barnverksamhet m.m. Kvarterslokalen kan även hyras för privata fester.

Närmiljö 

I närheten finns Teleborgs sporthall, elljusspår samt en spontanidrottsplats för barn och ungdomar. Gångavstånd till Teleborgs slott, Linnéuniversitetet,  Bergundasjön
och naturreservatet Bokhultet. 

Hyresgästen ansvarar för gräs- och häckklippning, renhållning och snöskottning på den inhägnade täppan och entrén/trappan.

Parkering/garage

Parkeringsplats och garage finns för uthyrning i mån av tillgång. Besökande hänvisas till p-platser för besökande. Handikapplatser finns att tillgå i de flesta av våra områden.
Öppen biltvättplats finns.

Service och kommunikationer

All service finns inom gångavstånd samt bussförbindelser till övriga bostadsområden inom Växjö tätort.

Tvättstuga/grovtvätt

Varje lägenhet är utrustad med tvättpelare och tvättho.

Välkommen in på en rundvandring

Vi hälsar dig välkommen in på en rundvandring, direkt i din webbläsare. Klicka på nedanstående länk för att besöka en av våra lägenheter. Rundvandringen öppnas i ett nytt webbläsarfönster/flik för att du enklare ska kunna navigera och titta runt i lägenheten.