Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Läs mer om cookies på denna webbplats. Jag godkänner ×
Växjöbostäder
Tillbaka till Teleborg
{alt}

Väderkvarnen

Kvarteret Väderkvarnen är byggt med både marklägenheter i 1 1/2 plan och byggnader med 2 våningar, som har utvändiga trappor upp till våning 2. Lägenheterna på våning 2 har en rymlig balkong och marklägenheterna har en inhägnad täppa, där du själv ansvarar för gräs- och häckklippning, renhållning samt snöskottning på täppan och entrén/trappan. Här finns en kvarterslokal, som används för hobby- och barnverksamhet och den kan även hyras för privata tillställningar.

Inom gångavstånd finns fina naturområden, som Bergundasjön och naturreservatet Bokhultet samt Teleborgs slott och Linneuniversitetet. I närheten finns Teleborgs sporthall, elljusspår samt en spontan idrottsplats för barn och ungdomar. Du har nära till all service i Teleborgs centrum och bra bussförbindelser till centrum och även till övriga bostadsområden i Växjö tätort.
Adress: Väderkvarnsbacken 61-167
Antal lgh: 60
Lägenhetsstorlekar: 1-5 rum och kök
Byggår: 1991-92
Ombyggd: Ventilationsbyte, förändring av den yttre miljön

Kvarteret Väderkvarnen är bebyggt med både marklägenheter i 1 1/2 plan och med byggnader i 2 våningar med utvändiga trappor till våning 2. Husen är byggda med betongstomme och rött fasadtegel. Lägenheterna på våning 2 har en rymlig balkong och övriga lägenheter har en uteplats och i vissa fall en egen inhägnad täppa.

Bredband, tv och telefon

Läs mer

Entréer, förråd/cykelförråd

Varje lägenhet har eget uteförråd utanför entrén.

Husdjur

Husdjur är tillåtna.

Individuell mätning

Ingen individuell mätning.

Kvarterslokal

I området finns en fristående kvarterslokal, som används för bostadsmöten, hobby- och barnverksamhet m.m. Kvarterslokalen kan även hyras för privata fester.

Närmiljö 

I närheten finns Teleborgs sporthall, elljusspår samt en spontanidrottsplats för barn och ungdomar. Gångavstånd till Teleborgs slott, Linnéuniversitetet,  Bergundasjön
och naturreservatet Bokhultet. 

Hyresgästen ansvarar för gräs- och häckklippning, renhållning och snöskottning på den inhägnade täppan och entrén/trappan.

Parkering/garage

Parkeringsplats och garage finns för uthyrning i mån av tillgång. Besökande hänvisas till p-platser för besökande. Handikapplatser finns att tillgå i de flesta av våra områden.

Service och kommunikationer

All service finns inom gångavstånd samt bussförbindelser till övriga bostadsområden inom Växjö tätort.

Tvättstuga/grovtvätt

Varje lägenhet är utrustad med tvättpelare och tvättho.

Välkommen in på en rundvandring

Vi hälsar dig välkommen in på en rundvandring, direkt i din webbläsare. Klicka på nedanstående länk för att besöka en av våra lägenheter. Rundvandringen öppnas i ett nytt webbläsarfönster/flik för att du enklare ska kunna navigera och titta runt i lägenheten.