Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Läs mer om cookies på denna webbplats. Jag godkänner ×
Växjöbostäder
Tillbaka till Teleborg

Täppan

Kvarteret Täppan består av 1- och 1 1/2-plans marklägenheter, byggda 1978 och två höghus på sex våningar, byggda 2013–14). Varje marklägenhet har en inhägnad täppa med egen entré och du ansvarar själv för gräs- och häckklippning, renhållning och snöskottning på din tomt. Här har du lekplatser med sandlådor, gungor samt klätterställningar på flera platser och det är ett mycket trivsamt och barnvänligt område. Det finns en kvarterslokal här, som används för hobby- och barnverksamhet och du kan även hyra den för privata tillställningar.

Du har nära till naturen och i närheten har du Teleborgs sporthall, elljusspår samt en spontan idrottsplats för barn och ungdomar. Du har gångavstånd till Teleborgs slott, Linnéuniversitetet och Bergundasjön samt bra bussförbindelser till övriga bostadsområden inom Växjö tätort.
Adress: Ljungfällevägen 6-328
Antal lgh: 163
Lägenhetsstorlekar: 1-5 rum och kök
Byggår: 1978
Ombyggd: Badrumsrenovering, fönsterbyten, byte av ytskikt golv, ventilationsbyte
Adress: Ljungfällevägen 2 och 4
Antal lgh: 48
Lägenhetsstorlekar: 1-3 rum och kök
Byggår: 2013-2014
Individuell mätning: Individuell mätning av kall- och varmvatten

Marklägenheterna är byggda med trästomme, gult fasadtegel och målad träpanel. De båda höghusen är i sex våningar med vitmålad betongstomme.

Bredband, tv och telefon

Läs mer

Entréer, förråd/cykelförråd

Täppan, byggår 1978
Varje lägenhet har egen ingång och eget uteförråd för redskap, cyklar mm. Övriga förrådsutrymmen finns i lägenheten.

Täppan, byggår 2014
Porttelefon. Trapphus med hiss. Barnvagnsrum på entréplan. Separata förråd finns i anslutning till parkeringen. Cykelparkering under tak finns på gården.

Husdjur

Ditt husdjur ska alltid vara kopplat i bostadsområdet.

Individuell mätning

Täppan, byggår 1978
Ingen individuell mätning.

Täppan, byggår 2014
Individuell mätning av kall- och varmvatten.

Kvarterslokal

Täppan, byggår 1978
I tvättstugehusen finns kvarterslokal. Dessa används exempelvis för bostadsmöten, hobby- och barnverksamhet m.m. Kan hyras av dig som hyresgäst för privata fester.

Täppan, byggår 2014
Tillgång till kvarterslokalen på Täppan, byggår 1978. Se ovan.

Närmiljö 

I närheten finns Teleborgs sporthall, elljusspår samt en spontanidrottsplats för barn och ungdomar. Gångavstånd till Teleborgs slott, Linnéuniversitetet och Bergundasjön. 

Till varje marklägenhet finns en inhägnad täppa och entré. Hyresgästen ansvarar för gräs- och häckklippning, renhållning och snöskottning på sin tomtdel. Lekplatser med sandlådor, gungor och klätterställningar finns på flera platser.

Parkering/garage

Täppan, byggår 1978
Kvarterets innerområde är bilfritt och avstängt med bommar. Hyresgästen har nyckel att öppna bommarna vid exempelvis tyngre transporter. Öppen biltvättplats finns samt lokal för egen bilvård. 

Parkeringsplats, garage/carport finns för uthyrning i mån av tillgång. Besökande hänvisas till p-platser för besökande. Handikapplatser finns att tillgå i de flesta av våra områden.​

Täppan, byggår 2014
Parkeringsplats med motorvärmare finns för uthyrning i mån av tillgång.

Service och kommunikationer

All service finns inom gångavstånd samt bussförbindelser till övriga bostadsområden inom Växjö tätort.

Tvättstuga/grovtvätt

Täppan, byggår 1978
I de två fristående tvättstugorna finns totalt fyra tvättavdelningar, som är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och kallmangel. Grovtvättmaskin för mattor o.dyl. finns.

Täppan, byggår 2014
Varje lägenhet är utrustad med egen tvättmaskin och torktumlare.

Övriga utrymmen

Miljöhus för källsortering av sopor finns i anslutning till parkeringen. Läs gärna mer om hur du sorterar här!

Välkommen in på en rundvandring

Vi hälsar dig välkommen in på en rundvandring, direkt i din webbläsare. Klicka på nedanstående länk för att besöka en av våra lägenheter. Rundvandringen öppnas i ett nytt webbläsarfönster/flik för att du enklare ska kunna navigera och titta runt i lägenheten.