Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Läs mer om cookies på denna webbplats. Jag godkänner ×
Växjöbostäder
Tillbaka till Araby
{alt}

Graniten

Kvarteret Graniten består av fastigheter byggda i tre våningar och har rymliga lägenheter med närhet till service, friluftsområde och gränsar till Arabyparken och dess rosenträdgård. Här finns flera kvarterslokaler, som kan användas för olika aktiviteter och du kan även hyra dessa för privata tillställningar.

Det är ca 10 min gångavstånd till Växjö centrum och inom en radie av 1 km har du all service du kan tänka dig. Det är ca 5 km till Linnéuniversitetet och bussar passerar området flera gånger i timmen.
Adress: Vänortsvägen 1-3
Mörners väg 74-78
Antal lgh: 136
Lägenhetsstorlekar: 1-4 rum och kök
Byggår: 1963-65
Ombyggd: Fönster- och ventilationsbyte

Kvarteret Graniten består av fastigheter byggda i tre våningar med betongstomme och gult fasadtegel. 

Entréer, förråd/cykelförråd

Trapphusen är försedda med portlås.
I anslutning till entréerna finns barnvagnsrum. Varje lägenhet har eget källarförråd där det också finns cykelrum. Porten stängs automatiskt kvällstid.

Husdjur

Husdjur är tillåtna.

Individuell mätning

Ingen individuell mätning.

Kvarterslokal

På Skogsnäsvägen 4, Vänortsvägen 4 och Mörners väg 78 finns kvarterslokaler som är gemensamma för angränsande kvarter. Dessa kan användas för bostadsmöten, hobby- och barnverksamhet m.m. Kvarterslokalen kan även hyras för privata fester.

Närmiljö 

Kvarteret gränsar till Arabyparken där det finns stort utrymme för fritidsaktiviteter. 
I Arabyparken finns också en rosenträdgård.

Området ligger nära Araby fritidsområde vid Helgasjön samt Araby golfbana.
Närmaste sportanläggning finns vid Arenastaden, ca 1,5 km. 

Parkering/garage

Parkeringsplats, garage/carport finns för uthyrning i mån av tillgång. Besökande hänvisas till p-platser för besökande. Handikapplatser finns att tillgå i de flesta av våra områden.

Kvarteret är bilfritt. Innerområdet är avstängt med bommar. Hyresgästerna har nyckel till bommarna att användas vid tyngre transporter mm.

Service och kommunikationer

Inom en radie av 1 km finns all service man kan önska sig. Cirka 5 km till Linnéuniversitetet. Bussar passerar området flera gånger i timmen.

Tvättstuga/grovtvätt

Den gemensamma tvättstugan finns på Mörners väg 78. Där finns 3 tvättavdelningar, som är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkrum, grovtvättmaskin och kallmangel.

Välkommen in på en rundvandring

Vi hälsar dig välkommen in på en rundvandring, direkt i din webbläsare. Klicka på nedanstående länk för att besöka en av våra lägenheter. Rundvandringen öppnas i ett nytt webbläsarfönster/flik för att du enklare ska kunna navigera och titta runt i lägenheten.