Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder
Tillbaka till Araby
{alt}

Gnejsen

Gnejsen ligger med ca 10 min gångavstånd till Växjö centrum. Rymliga lägenheter med närhet till service, friluftsområde, Arabyparken och Araby golfbana. Stora grönytor i området.
Adress: Skogsnäsvägen 1-3
Vänortsvägen 2-6
Antal lgh: 136
Lägenhetsstorlekar: 1-3 rum och kök
Byggår: 1963-65
Ombyggd: Ventilationsbyte

Kvarteret Gnejsen består av fastigheter byggda i tre våningar med betongstomme och gult fasadtegel. Inom området finns ett mindre antal studentlägenheter i markplan. 

Bredband/IP-telefoni

Lägenheterna är utrustade med bredbandsuttag och kabel-TV.

Entréer, förråd/cykelförråd

Trapphusen är försedda med portlås.
Varje lägenhet har eget källarförråd där det också finns cykelrum. I anslutning till entréerna finns barnvagnsrum. Porten stängs automatiskt kvällstid.

Husdjur

Husdjur är tillåtna.

Individuell mätning

Ingen individuell mätning.

Kvarterslokal

På Skogsnäsvägen 4, Vänortsvägen 4 och Mörners väg 78 finns kvarterslokaler som är gemensamma för angränsande kvarter. Dessa kan användas för bostadsmöten, hobby- och barnverksamhet m.m. Kvarterslokalen kan även hyras för privata fester.

Närmiljö 

Kvarteret gränsar till Arabyparken där det finns stort utrymme för fritidsaktiviteter. 
I Arabyparken finns också en rosenträdgård.

Området ligger nära Araby fritidsområde vid Helgasjön samt Araby golfbana.
Närmaste sportanläggning finns vid Arenastaden, ca 1,5 km. 

Parkering/garage

Parkeringsplats, garage/carport finns för uthyrning i mån av tillgång. Besökande hänvisas till p-platser för besökande. Handikapplatser finns att tillgå i de flesta av våra områden.

Kvarteret är bilfritt. Innerområdet är avstängt med bommar. Hyresgästerna har nyckel till bommarna att användas vid tyngre transporter m.m. Öppen biltvättplats och lokal för bilvård finns på Skogsnäsvägen 1.

Service och kommunikationer

Inom en radie av 1 km finns all service man kan önska sig. Cirka 5 km till Linnéuniversitetet. Bussar passerar området flera gånger i timmen.

Tvättstuga/grovtvätt

Den gemensamma tvättstugan finns på Skogsnäsvägen 3, ingång via gaveln av huset. Där finn tre tvättavdelningar, som är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkrum, grovtvättmaskin och kallmangel.

Välkommen in på en rundvandring

Vi hälsar dig välkommen in på en rundvandring, direkt i din webbläsare. Klicka på nedanstående länk för att besöka en av våra lägenheter. Rundvandringen öppnas i ett nytt webbläsarfönster/flik för att du enklare ska kunna navigera och titta runt i lägenheten.