Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

Söka studentbostad

Här har vi samlat allt du behöver veta för att söka en studentbostad hos oss. Ta dig igenom steg för steg och hör av dig till oss om du har några frågor.

1. Ställ dig i kö

Om du vet att du ska studera i Växjö är det lika bra att du ställer dig i studentbostadskön direkt. Du kan stå i vår studentbostadskö från att du är 17 år och du samlar ett köpoäng per dag. Så länge du är registrerad fortsätter du att samla köpoäng och är på så vis redo den dagen du får antagningsbeskedet. Du ställer dig i kö på Boplats Växjö.

2. Sök bostad

Nu har du fått ditt antagningsbesked och kan därmed söka en av våra lediga studentbostäder. Du måste vara antagen till Linnéuniversitet, Polishögskolan eller en Yrkeshögskola i Växjö, ha en studietakt om minst 15 hp, eller motsvarande, och vara berättigad till CSN.

Du söker en ledig lägenhet på Boplats Växjö. En lägenhet ligger ute i 1-2 veckor (sista ansökningsdag står tydligt) innan den som har flest poäng får ett erbjudande om att skriva kontrakt. Om den sökande tackar nej går det till nästa person i kö. Vi kan dessvärre inte erbjuda dig att se lägenheten innan du tackar ja, då trycket på lägenheterna är väldigt högt och att vi i början på varje termin behöver hålla högt tempo så att så många som möjligt får ett boende.

3. Skriva kontrakt

Har du fått erbjudande om en lägenhet är det hög tid att skriva under kontraktet. Du kan skriva under ditt kontrakt med Mobilt BankID eller i vår Bobutik på Hejaregatan 10B i Växjö.

4. Skriv dig i Växjö!

Tänk på att du som flyttar till Växjö för att studera på Linnéuniversitetet måste folkbokföra dig på den adress du flyttar till. Mer information finns på Skatteverkets hemsida.

5. Hämta nycklar och flytta in

Inflytt kan ske från kl. 12 första vardagen i den månad du har ditt kontrakt. Du hämtar ut dina nycklar i vår Bobutik på Hejaregatan 10B i Växjö. Glöm inte ditt ID-kort! När du fått dina nycklar är det bara att lasta flyttbilen och flytta in.

6. Om något inte stämmer

Om det är något som inte stämmer när du väl är på plats – hör av dig! Du år oss på 0470–59 90 00.

”Jag söker och söker, men får inget boende”

Börjar det kännas hopplöst med att hitta ett boende? Ge inte upp! Vår bostadskö går helt efter köpoäng men ibland har vi behov av att hyra ut bostäder med väldigt kort varsel och då ser förfarandet lite annorlunda ut. Vi lägger då ut bostaden på StudentDirekt och därefter gäller ”först till kvarn”-principen. Så håll koll på StudentDirekt på Boplats Växjö – det kan mycket väl komma något intressant där.

Det är också värt att hålla ögonen öppna hos andra bostadsbolag i och omkring Växjö. Även Blocket och Linnéstudenternas annonseringssida för bostäder kan bringa lycka.

Har du frågor om bostadskön?

Har du frågor om den kommunala bostadskön finns kontaktcenter till hands via telefon, e-post eller besök. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan på Boplats Växjö. Har du därenot frågor om en av våra lägenheter, områden eller vill göra en felanmälan på något i din lägenhet så är du varmt välkommen att kontakta oss.