Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

Student

Ska du söka eller är antagen till en utbildning i Växjö? Stort grattis! Växjö är en fantastisk studentstad där Campus är beläget mellan två sjöar och nära centrum. Visst låter det härligt? Varmt välkommen till Växjö!

Våra studentbostäder

Vi på Växjöbostäder har cirka 2 100 studentbostäder på Campus tillgängliga för dig som är antagen till Linnéuniversitet, Polishögskolan eller en Yrkeshögskola i Växjö. Lägenheterna varierar från korridorsboende och ettor till tvåor och tripletter. Det finns något för alla.

För att du ska få det som passar just dig så behöver du ställa dig i studentbostadskön på Boplats Växjö så fort du bara kan. Du kan stå i studentbostadskön från att du är 17 år. Söka bostad kan du göra när du är antagen antingen till Linnéuniversitet, Polishögskolan eller Yrkeshögskolan. 

Så söker du en studentbostad

Du som är antagen till Linnéuniversitet, Polishögskolan eller en Yrkeshögskola i Växjö, har en studietakt om minst 15 hp, eller motsvarande och är berättigad till CSN kan ansöka om en studentlägenhet hos oss. Läs mer om hur du söker en studentbostad och se våra lediga studentbostäder här.

Vill du bo hos Växjöbostäder även efter dina studier?

Om du vill bo hos oss även när du avslutat dina studier och därmed lämnat din studentbostad är det bra att ställa sig i vår vanliga bostadskö direkt. Du samlar en poäng per dag och ju fler poäng du har, desto större är din möjlighet att få just den lägenhet du behöver för nästa steg i livet. Du ställer dig i vår ordinarie bostadskö på Boplats Växjö.

Skriv dig i Växjö och få en goodie bag!

Har du fått bostad och flyttat till Växjö? Då är det dax att skriva sig i Växjö. Läs mer om varför du ska vara skriven där du bor och gör din flyttanmälan på Skatteverkets hemsida. När du skrivit dig här bjuder Växjö Kommun på en riktigt bra goodie bag, för att få den fyller du i formuläret på Linnéstudenternas hemsida. Välkommen till Växjö!