Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

Trygghetsjour

Har du upplevt eller sett något i ditt område som du behöver stöd med att åtgärda? Tillsammans skapar vi trygghet och trivsel och Bostadssociala gruppen på Växjöbostäder utgör navet för arbetet.

Vid pågående brott

Ring 112 och begär Polis.

Dagtid

Bostadssociala gruppen kan du meddela mellan kl. 08.00 och 16.00. Du tar kontakt med oss på Växjöbostäders telefonnummer 0470-59 90 00 och ber att få tala med Bostadssociala gruppen. Där når du Martin, Henrik eller Ulrika. Förbered dig då på att ge oss information om dig, vilket typ av störning/otrygghet det gäller, vem/vilka som är inblandade, när, var och hur ofta detta har skett. Det går också bra att mejla oss med samma information, glöm då inte att ge oss dina kontaktuppgifter och din adress, komplettera gärna med lägenhetsnummer.

Efter kontorstid

Efter kontorstid ringer du Trygghetsjouren på 010-470 51 84 och ger dem information om störningen så de kan göra besök på platsen och uppmärksamma och informera den som stör. Den störande faktureras för utryckningskostnaden enligt avtalsvilkoren i hyresavtalet.

Bostadssociala gruppens arbete

Gruppen följer upp alla händelser i våra bostadsområden. Ofta resulterar arbetet i ett möte med de individer som skapar otrygghet där vi informerar dem om deras skyldigheter som hyresgäster. I andra fall leder arbetet till förbättringar i boende miljön eller andra preventiva åtgärder. Bostadssociala gruppen har en nära samarbete Polisen och med kommunens olika funktioner som t.ex. Arbete och välfärd, Fältassistenter och Skolförvaltning. Samarbetet gör det att vi kan hjälpa våra medmänniskor under dygnets alla timmar.