Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

Störningar

När ska jag kontakta er?

Störningar kan variera. Oavsett om det rör sig om hög musik, en fest med för hög ljudvolym, eller långvariga hundskall så försök tala med din granne först. Din granne kanske inte är medveten om att han eller hon stör dig och uppskattar därför förmodligen din direkta kontakt. Din kontakt kan också förebygga växande problem och irritation.

Vill du inte ta kontakt med din granne vänder du dig under kontorstid till Växjöbostäder AB på 0470-59 90 00 och ber att få tala med Bostadssociala gruppen. Förbered dig då på att ge oss information om dig, vilket typ av störning det gäller, vem som stör, när och hur ofta detta har skett. Sker störningen efter kontorstid ringer du Trygghetsjouren på 010-470 51 84 och ger dem information om störningen så de kan göra besök på platsen och uppmärksamma och informera den som stör. Den störande faktureras då för utryckningskostnaden enligt avtalsvilkoren i hyresavtalet.

Hur förebygger jag störningar?

Genom att förebygga störningar och irritationer når vi trygghet och trivsel. Planerar du för en fest så meddela dina närmaste grannar i god tid eller sätt upp en lapp i trapphuset.

Det personliga samtalet är att föredra då man också får en personlig kontakt. Berätta och be om grannarnas förståelse om det blir lite för högljutt. På detta sätt får den som stör chansen att dämpa störningen och samtidigt sparar denne eventuell utryckningsavgift. Tala vänligt med dina grannar om störningar uppstår.