Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

Inomhustemperatur

Rätt temperatur i lägenheten är viktigt för din trivsel. Här kan du läsa om våra riktlinjer för inomhustemperaturen under vintersäsongen.

Vi på Växjöbostäder strävar efter att leverera mellan +20 och +21 grader i lägenheterna under vintersäsongen. När lägenhetens temperatur går över +20 grader stryper termostaten värmen på elementen, som då kallnar. När sedan temperaturen sjunker i rummet, öppnas termostaten och elementen blir varma igen. Nu håller de en temperatur kring +20 grader.

Det kan upplevas kyligt inomhus vid regnigt eller blåsigt väder när det är hög luftfuktighet ute.

Om termometern visar under +20 grader flera dagar i rad är du välkommen att kontakta vårt Kundcenter och göra en felanmälan.

När du mäter temperaturen i din bostad lägger du en termometer på t ex ett bord, en meter upp från golvet, mitt i rummet (ej vid fönster eller yttervägg). 

 

Tips för att få bra värme i din lägenhet
• Se till att termostaterna är fullt öppna på elementen.

• Placera soffan eller andra större möbler minst en decimeter från elementen, så att de inte hindrar värmen från att sprida sig i rummet.

• Se till att gardinerna inte hänger framför elementen eller framför termostaterna.

• Täck inte för eller stäng ventilationen, då försämras inomhusklimatet i din lägenhet.

• Om du vill vädra din lägenhet när det är kallt ute bör det ske snabbt och effektivt, max fem minuter. Annars finns det risk för att temperaturen i din lägenhet påverkas.