Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

Inflyttning

Tillträde till lägenheten – Nyckelutlämning

Du har tillgång till din nya lägenhet från och med den första vardagen i månaden efter klockan 12.00 om du ska flytta in i familjeboende och klockan 14.00 om du ska flytta in i studentboende. Infaller den första dagen i månaden på en helgdag, lördag eller söndag, har du tillgång till din lägenhet från och med den första helgfria vardagen efter den 1:e.

För att kunna kvittera ut dina nycklar måste du legitimera dig samt visa kvitto på betald hyra. Observera att du måste ha ett bankkvitto, utskrift från din Internetbank är inte giltigt. Utlämning av nycklar för familjeboende och studentboende sker på vårt kundcenter. Om någon annan hämtar nycklar i ditt ställe så måste personen uppvisa en undertäcknad fullmakt från dig samt en kopia på din legitimation.

Lägenhetsbesiktning

För din trivsels skull besiktar vi alltid lägenheten innan avflyttande hyresgäst lämnar lägenheten. Om du har synpunkter på besiktningen är det dock viktigt att du meddelar det till vårt kundcenter så snart som möjligt. 

Tidigare inflyttning

Vill du ha en lägenheten tidigare än det juridiska datumet ska detta vid uthyrningstillfället bekräftas av den avflyttande hyresgästen. I de fall då det ej kan bestämmas vid uthyrningstillfället går det att skriva om avtalet om informationen når oss senast den 15:e i månaden innan det nya inflyttningsdatumet. OBS! vi skriver endast om avtal från den 1:e i månaden. Det är ditt ansvar att se till att den avflyttande hyresgästen bekräfta det nya inflyttningsdatumet muntligt eller skriftligt senast den 15:e. När detta är bekräftat så skriver vi om avtalet.
Gäller det enbart några veckor eller dagar så skrivs inget avtal om. Detta sker då genom en överenskommelse mellan dig och den nuvarande hyresgästen. Den nuvarande hyresgästen är då ansvarig för lägenheten hela uppsägningstiden ut. Ett godkännande att det är ok att lämna ut nyckar från ett tidigare datum måste lämnas från den nuvarande hyresgästen i samband med nyckelinlämningen. 

Förvaring i förråd

När du hyr en lägenhet av oss har du i de flesta fall möjlighet att förvara saker i ett separat förråd som tillhör lägenheten. För att slippa flytta dina saker senare är det viktigt att du försäkrar dig om att du tar rätt förråd, förrådet ska vara märkt med ditt lägenhetsnummer. 
Tänk också på att inte förvara värdefulla saker i ditt förråd, det ökar risken för inbrott.