Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Läs mer om cookies på denna webbplats. Jag godkänner ×
Växjöbostäder

På Campus: Appen Swinga

Swinga är en app som gör det enkelt och tryggt för grannar att låna verktyg, fritidsprylar, barnsaker och mycket annat av varandra. Genom att låna av grannen så får du snabbt tag på det du behöver, samtidigt är vi lite snällare mot plånboken, planeten och grannarna. Att "swinga" prylar gör grannskapet ännu smartare och trevligare. Appen är öppen för alla beonde på Campus i Växjö.

Så här funkar det

Ladda hem appen från AppStore eller Google Play. När du öppnar appen är det bara att följa instruktionerna för att registrera dig.

Så här lånar och lånar du ut saker:

1. Leta upp det du behöver i appen och skicka en förfrågan om att få låna
Bläddra eller sök, och har ingen lagt till det du behöver är det bara att efterlysa det bland dina grannar. Oftast skickas din förfrågan till flera grannar, så att du ska få tag på någon som både kan och vill låna ut det du behöver just nu.

2. Kom överens
När någon svarar får du en avisering i mobilen. Bland meddelanden ser du erbjudanden som du fått. Välj en granne som du vill låna av och starta en chatt med hen. Kom överens om när du kan komma och hämta det du ska låna.

3. Hämta och lämna tillbaka
Tryck på handslagsknappen när du kommer och hämtar och lämnar tillbaka. Det ger dig och din granne ett skriftligt avtal och kvitto på överlämningarna. Dina lån kan du ha koll på under "Mina lån".

Obs! Du väljer alltid själv om du vill låna ut något och till vem.
 


Länkar till Swinga på Appstore och Google Play

Till appen Swinga i AppStore

Till appen Swinga i Google Play