Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Läs mer om cookies på denna webbplats. Jag godkänner ×
Växjöbostäder

Säkerhet och försäkring

Vi är måna om att du och dina grannar ska kunna bo och vara trygga i våra fastigheter länge. Det är därför vi har brandvarnare i våra lägenheter och vi vill även påminna dig om hur viktigt det är med en hemförsäkring. 

Brandvarnare

I alla våra lägenheter ska det finnas en brandvarnare. Skulle det saknas i din lägenhet, kontakta vårt kundcenter. Håll din brandvarnare frisk genom att: 

  • Kontrollera batteriet i brandvarnaren fyra gånger per år - tryck in testknappen på brandvarnaren tills det piper. Tips! Undvik att kliva upp på en stol eller stege, använd ett längre skaft för att nå.
  • Dammsug brandvarnaren minst en gång per år.
  • Om något är fel med din brandvaranare, trots att du bytt battteri, gör en serviceanmälan snarast möjligt.
  • Komplettera gärna med en brandfilt och en brandsläckare (vi rekommenderar en 6 kg pulversläckare).

En vanlig orsak till brand är så kallad torrkokning. Brinner det i en gryta ska du släcka det med ett lock. Häll aldrig vatten på brinnande olja! Tänk på att diska filtret i fläkten ofta så inte oljan i denna tar fyr vid en eventuell torrkokning.

Visste du att?
Din lägenhet kan stå emot brand och rök 30-60 minuter om dörren är stängd.

Hemförsäkring - om olyckan ändå är framme

I vår uthyrningspolicy framgår att du ska kunna visa upp en giltig hemförsäkring när du skriver kontrakt för din lägenhet. Varför? Vi har sett många tråkigheter genom åren och vill inte att det ska behöva hända dig.

En hemförsäkring täcker inte bara skador på din egendom utan även kostnader vid större incidenter, så som brand eller en omfattande vattenskada. Kontrollera även att din hemförsäkring täcker eventuella saneringskostnader för skadedjur. En försäkring säkerställer även att du inte står utan bostad om olyckan är framme och täcker upp för ev. skadestånd om du orsakat händelsen.

Tråkiga händelser varje år

Tyvärr inträffar vattenskador, bränder och andra tråkiga händelser flera gånger varje år. Det kan bero på att en hyresgäst monterat t.ex. en disk- eller tvättmaskin fel eller att man glömt kranen på. Har du då ingen försäkring så kan du drabbas hårt ekonomiskt.