Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Läs mer om cookies på denna webbplats. Jag godkänner ×
Växjöbostäder

Bostadsanpassning

Om du har långvarig funktionsnedsättning och behöver anpassa din bostad kan du söka bostadsanpassningsbidrag. Bidraget söker du via kommunen. För ytterligare information, hur du söker bidrag och ansökningsblankett hittar du på kommunens webbplats. Se länkar nedan.

Har du har frågor om bostadsanpassningar vänder du dig till en handläggare på kommunens omsorgsförvaltning, telefon 0470-410 00.

Serviceanmälan av anpassningar i din lägenhet

Om fel uppstår på anpassningen i din lägenheten kan du göra en serviceanmälan till oss. Du som hyresgäst är ansvarig för bostadsanpassningen och står själv för kostnaden för att åtgärda felet. Du kan söka reparationsbidrag via kommunen, läs mer nedan.

Reparationsbidrag 

Reparationsbidraget är ett bidrag som kan lämnas för att reparera vissa anordningar och inredningar som installerats med bostadsanpassningsbidrag. På samma sätt som när du ansöker om bostadsanpassningsbidrag ska du vända dig till din kommun för att ansöka om bidrag till reparationer, besiktning och underhåll. För ytterligare information och hur du söker reparationsbidrag hittar du på kommunens webbplats. Där hittar du även ansökningsblankett. 

Serviceanmälan av anpassningar i allmänna utrymmen

Om något är fel på anpassningar i de allmänna utrymmena gör du en serviceanmälan till oss på Växjöbostäder. Efter godkännande från omsorgsförvaltningen som står för den eventuella kostnaden, åtgärdar vi felet. 


Bostadsanpassning (länk till kommunens sida om bostadsanpassning, öppnas i nytt fönster)

Bostadsanpassning, ansökningsblanketter (E-tjänster och blanketter för stöd och omsorg, länk till ansökningsblanketter)