Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

Betala hyran

Förenkla dina betalningar – betala med autogiro, e-faktura eller e-postfaktura. Tryggt, säkert och snällt för miljön.

Din hyra ska betalas i förskott och förfallodagen är alltid sista vardagen i månaden. Läs mer och anmäl ett betalsätt som passar dig.

Autogiro

Med autogiro dras pengarna automatiskt från ditt konto den sista bankdagen i månaden. Enkelt och smidigt. Du behöver endast se till att pengar finns på kontot.

Vid beloppsförändring från föregående månad skickas en pappersavi. Är du ansluten till KIVRA digital brevlåda får du din hyresavi skickad till din digitala brevlåda (fr om hyresavi 2019-11).

Ansök enkelt till autogiro, antingen genom att signera med BankID eller genom att fylla i vår blankett som du sedan skickar till oss. Det kan ta upp till fyra veckor innan autogirot är färdigt.

Ansök med BankID

Ansök med blankett

E-faktura

Med e-faktura får du varje månad din hyresavi direkt till din internetbank. Uppgifter som OCR-nummer, belopp, betalningsmottagare och förfallodatum är redan ifyllda.

Vill du betala med e-faktura anmäler du det direkt i din internetbank. Sök på Växjöbostäder AB som leverantör. Då bankerna har olika upplägg är det enklast att du vänder dig till din bank om du har några frågor om e-faktura.

E-postfaktura

Med e-postfaktura får du varje månad din hyresavi skickad till din e-postadress.

Vill du anmäla till e-postfaktura skickar du e-post till info@vaxjobostader.se och anger ditt kundnummer samt vilken e-postadress hyresavin ska skickas till.

Pappersavi

Vi vill minska vår miljöpåverkan och strävar efter att våra pappersavier ska upphöra. Är du ansluten till KIVRA digital brevlåda får du din hyresavi skickad till din digitala brevlåda (fr.o.m. hyresavi 2019-11).


Sen betalning av hyresavin

Inkassokrav

Vi skickar ingen påminnelse om du missar att betala din hyresavi eller faktura till oss. Det innebär att om du betalar efter förfallodagen blir din skuld direkt ett inkassoärende. Du får då ett brev från inkassobolaget Visma Financial Solutions.  

Om du har fått ett inkassokrav gör följande: 

  • Betala med de uppgifter som kommer med inkassokravet (summan på hyresavin/fakturan + inkassoavgift fn 180 kr) 
  • Betala skulden inom den tid som anges i kravet annars riskerar du att inkassoföretaget går vidare med din skuld till Kronofogden 

Har du frågor om inkassokravet vänder du dig till Visma Financial Solutions. Information och kontaktuppgifter hittar du här: Har du fått ett inkassokrav? (länk till Vismas webbplats, öppnas i nytt fönster)


Så här fördelas hyran

Det är många delar som ingår i din hyra. Är du mer nyfiken på exakt hur hyran fördelas? Kika då in inlägget vi gjorde för ett tag sedan här.