Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

Betala hyran

En hyresrätt innebär ett fritt och bekymmerslöst boende. I hyran ingår både bostaden och en massa service. Droppar kranen? Det fixar vi! Har diskmaskinen gått sönder? Det fixar vi! Behöver gräsplätten på gården klippas? Det fixar vi!

Det är helt enkelt många delar som ingår i din hyra. Är du mer nyfiken på exakt hur hyran fördelas? Kika då in inlägget vi gjorde för ett tag sedan här.

För en smidigare vardag, betala din hyra elektroniskt!

Du kan själv välja hur du vill betala din hyra. Eftersom vi värnar om miljön är vi såklart oerhört tacksamma om du väljer autogiro, e-faktura eller e-postfaktura. Annars skickar vi en pappersavi till dig.

Autogiro

Genom att betala hyran via autogiro kan du vara trygg med att den dras varje månad. Du behöver bara ha koll på att det finns pengar på kontot. Enkelt, bekvämt och tryggt!

Ansök om autogiro genom blanketten här eller med hjälp av BankID. Det tar tre till fyra veckor innan autogirot är färdigt. Då får du inte längre någon hyresavi och allt går per automatik.

E-faktura

Du anmäler e-faktura i din internetbank. Då får du smidigt din hyresavi elektroniskt och det förenklar också betalningen.

E-postfaktura

Är autogiro och e-faktura inget för dig? Då kan du anmäla dig för e-postfaktura. Det innebär att du får hyresavin skickad till din e-postadress istället för ett brev i brevlådan.

Anmäl dig till e-postfaktura genom att skicka ett mail till info@vaxjobostader.se. Ange ditt kundnummer samt till vilken mailadressen som hyresavin ska skickas till. Enkelt och smidigt - och bra för miljön!

När ska du betala hyran?

Förfallodagen på din hyra är alltid sista vardagen i månaden och hyran betalas alltid i förskott. 

Om du inte har fått någon avi (som borde komma 20-22 varje månad) ska du ringa oss för att få de uppgifter du behöver. Har du autogiro eller e-faktura går det hela mer automatiskt.

Om du glömmer betala hyran

Om hyran inte kommer in i tid får du ett inkassokrav med en kostnad på 180 kr. Betala hyran i tid så slippar du tråkigheterna med inkassokrav.