Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

Betala hyran

Din hyra ska betalas i förskott och förfallodagen är alltid sista vardagen i månaden. Som hyresgäst hos oss på Växjöbostäder har du flera betalningsalternativ att välja på.

Autogiro

Med autogiro dras pengarna automatiskt från ditt konto den sista bankdagen i månaden. Enkelt och smidigt. Du behöver endast se till att pengar finns på kontot.

Vid beloppsförändring från föregående månad skickas en pappersavi. Är du ansluten till KIVRA digital brevlåda får du din hyresavi skickad till din digitala brevlåda (fr om hyresavi 2019-11).

Ansök enkelt till autogiro, antingen genom att signera med BankID eller geom att fylla i vår blankett som du sedan skickar till oss. Det kan ta upp till fyra veckor innan autogirot är färdigt.

>> Ansök med BankID

>> Ansök med blankett

E-faktura

Med e-faktura får du varje månad din hyresavi direkt till din internetbank. Uppgifter som OCR-nummer, belopp, betalningsmottagare och förfallodatum är redan ifyllda.

Vill du betala med e-faktura anmäler du det direkt i din internetbank. Sök på Växjöbostäder AB som leverantör. Då bankerna har olika upplägg är det enklast att du vänder dig till din bank om du har några frågor om e-faktura.

E-postfaktura

Med e-postfaktura får du varje månad din hyresavi skickad till din e-postadress.

Vill du anmäla till e-postfaktura skickar du e-post till info@vaxjobostader.se och anger ditt kundnummer samt vilken e-postadress hyresavin ska skickas till,

Pappersavi

Vi vill minska vår miljöpåverkan och strävar efter att våra pappersavier ska upphöra. Är du ansluten till KIVRA digital brevlåda får du din hyresavi skickad till din digitala brevlådan (fr om hyresavi 2019-11).


Sen betalning av hyresavin

Om du har glömt eller är försenad med att betala din hyresavi skickar vi inkassokrav. Det är viktigt att du betalar skulden, inklusive inkassokostnad (fn 180 kr), inom den tid som anges i inkassokravet.


Så här fördelas hyran

Det är många delar som ingår i din hyra. Är du mer nyfiken på exakt hur hyran fördelas? Kika då in inlägget vi gjorde för ett tag sedan här.