Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

Uthyrningspolicy

För att skriva hyresavtal med Växjöbostäder behöver du uppfylla följande kriterier:

  • Du ska ha fyllt 18 år
  • Du har skött dina hyresbetalningar utan anmärkning, inte ha några hyresskulder, tagit hand om din bostad och inte blivit vräkt från en bostad inom två år
  • Din inkomst ska kunna betala hyran
  • Om du har betalningsanmärkningar eller om det av andra skäl bedöms som ekonomiskt motiverat ska du presentera en godtagbar borgen
  • Du ska vid hyra av studentbostad uppvisa antagningsbesked samt löpande verifiera att du bedriver aktiva studier

Inkomst

Som inkomst räknas anställning, pension, a-kassa, inkomst av kapital, studiemedel, sjukbidrag eller av myndighet annat beviljat ekonomiskt stöd.

Kreditupplysning

Växjöbostäder förbehåller sig rätten att genomföra en kreditupplysning på samtliga sökande samt ta referenser på tidigare boende. Den slutliga bedömningen om hyresavtal ska tecknas görs av Växjöbostäder.

Hemförsäkring

Vi ställer även krav på att du som hyresgäst har en gällande hemförsäkring. En hemförsäkring täcker inte bara skador på hyresgästen egendom utan även kostnader vid större incidenter, så som brand eller en omfattande vattenskada. Kontrollera även att din hemförsäkring täcker eventuella saneringskostnader för skadedjur.

Folkbokföring

Det är viktigt att vara folkbokförd där du bor, oavsett om du studerar eller om du bor på flera adresser. Du som bor i lägenheten ska vara folkbokförd i lägenheten. Tänk på att lägenhetsnumret är en del av adressen. Det säkerställer att det är du som hyr lägenheten som också bor där. Vi genomför löpande kontroller för att motverka och avbryta olovlig andrahandsuthyrning.

På Skatteverket.se kan du läsa Om att vara folkbokförd (länk till Skatteverket, öppnas i nytt fönster)

Dina personuppgifter

Vi hanterar dina personuppgifter enligt rådande dataskyddslagstiftning. Här kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter i detalj:

www.vaxjobostader.se/personuppgifter

Om du har frågor så kontakar du vårt kundcenter 0470-59 90 00 eller bobutiken@vaxjobostader.se