Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

Söka bostad

Här har vi samlat allt du behöver veta för att söka en bostad hos oss. Ta dig igenom steg för steg och hör av dig till oss om du har några frågor.

1. Ställ dig i kö

I Växjö har vi en kommunal bostadskö. Varje dag du står i denna kö samlar du ett köpoäng som du kan använda för att få en bostad hos oss eller hos vårt systerbolag Vidingehem. Så länge du är registrerad och betalar köavgiften på 100 kr/år fortsätter du att samla köpoäng och är på så vis redo när drömlägenheten dyker upp. Genomsnittstiden för att få en lägenhet var 2018 6,9 år i kön. Men vet du - vi har också flera lägenheter med kortare kötid, så gå in och kolla på Boplats direkt. Du hittar alla lediga lägenheter och registrerar dig i bostadskön på Boplats Växjö.

2. Sök bostad

På Boplats Växjö kan du söka bland alla lediga lägenheter och också se hur många poäng den som står först i kön har. En lägenhet ligger ute i 1-2 veckor (sista ansökningsdag står tydligt) innan den som har flest poäng får ett erbjudande om att skriva kontrakt. Om den sökande tackar nej går det till nästa person i kö.

3. Skriva kontrakt

Har du fått erbjudande om en lägenhet är det hög tid att skriva under kontraktet. Du kan skriva under ditt kontrakt med Mobilt BankID eller i vår Bobutik på Hejaregatan 10B i Växjö.

4. Hämta nycklar och flytta in

Inflytt kan ske från kl. 12 första vardagen i den månad du har ditt kontrakt. Här kan du hitta allt du behöver veta inför din inflytt. Du hämtar ut dina nycklar i vår Bobutik på Hejaregatan 10B. Glöm inte ditt ID-kort! När du fått dina nycklar är det bara att lasta flyttbilen och flytta in.

5. Om något inte stämmer

Om det är något som inte stämmer när du väl är på plats – hör av dig! Du når oss på 0470–59 90 00.

Har du frågor om bostadskön?

Har du frågor om den kommunala bostadskön finns kontaktcenter till hands via telefon, e-post eller besök. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan på Boplats Växjö. Har du däremot frågor om våra lägenheter, områden eller vill göra en felanmälan på något i din lägenhet så är du varmt välkommen att kontakta oss.