Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

Söka seniorboende

Ett seniorboende är en lägenhet med god tillgänglighet och standard anpassad för dig som är äldre. Exempelvis kan det finnas hiss, rymligare badrum och breda dörrar med låga trösklar. Lägenheterna ligger ofta nära service och vårdcentral. 

Seniorboende erbjuds i första hand till dig som fyllt 70 år, men även du som fyllt 55 år kan söka. Vi har seniorlägenheter i flera stadsdelar som centrum, norr, Teleborg, väster och öster. 

Kolla in våra seniorboende här!

Registrera dig på Boplats Växjö för ditt framtida boende

För att bo i någon av våra seniorbostäder så behöver du registrera dig på Boplats Växjö och därefter söka någon av de lediga lägenheterna. Läs mer om seniorboende på Boplats Växjö eller ta kontakt med kommunens seniorlots.

Behöver du mer hjälp?

Det kan vara bra att veta att det inte finns någon personal i seniorbostäder. Det är helt vanliga lägenheter men anpassade till dig som har mer livserfarenhet. Om du är i behov av hemtjänst eller annan kommunal service kontaktar du Växjö Kommun.

Särskilt boende

Särskilt boende kan du söka om du inte kan bo kvar hemma. I ett särskilt boende finns det personal dygnet runt. Här kan du läsa mer och ansöka om särskilt boende på Växjö kommuns hemsida.

Söka bostad - registrera dig på Boplats Växjö

För att ha möjlighet att söka boende hos oss behöver du registrera dig på Boplats Växjö. Det behöver dock inte betyda att du behöver stå i kö länge. Har du tur så finns ditt boende ledigt redan idag. Läs mer på Boplats Växjö här.