Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

Flytta in

Äntligen är det dags att flytta in i lägenheten! Här har vi samlat allt du behöver veta innan och under inflytt.

Tillträde

Du har tillgång till din nya lägenhet från och med den första vardagen i månaden efter klockan 12.00 om du ska flytta in i familjeboende. Ska du flytta in i en studentbostad är det istället klockan 14.00. Infaller den första dagen i månaden på en helgdag, lördag eller söndag, har du tillgång till din lägenhet från och med den första helgfria vardagen efter den 1:e.

Nyckelutlämning

Välkommen till vårt kundcenter på Hejaregatan 10 B för att hämta ut din nyckel. För att kunna kvittera ut dina nycklar behöver du legitimera dig samt visa kvitto på att du har betalat hyran,  t ex genom ett utdrag från ditt bankkonto. Om någon annan hämtar nycklar i ditt ställe så ska personen uppvisa en undertecknad fullmakt från dig tillsammans med en kopia på din legitimation och sin egen legitimation.

Lägenhetsbesiktning

För din trivsels skull besiktar vi alltid lägenheten innan avflyttande hyresgäst lämnar lägenheten. Om något inte är som det ska när du kommer till lägenheten och du har synpunkter på besiktningen är det viktigt att du hör av dig till vårt kundcenter så snart som möjligt. 

Tidigare inflyttning

Vill du ha tillträde till lägenheten tidigare än datumet på kontraktet ska det vara klart redan innan du skriver under ditt hyresavtal. Vi behöver då få det bekräftat av nuvarande hyresgäst. Om det inte är färdig när vi ska skriva kontraktet är det möjligt att skriva om avtalet om vi får informationen senast den 15:e i månaden innan det nya inflyttningsdatumet. Vi skriver endast avtal från den 1:e i månaden. Du ansvarar för att den avflyttande hyresgästen bekräftar det nya inflyttningsdatumet muntligt eller skriftligt senast den 15:e. När detta är bekräftat så skriver vi om avtalet.

Om du och den avflyttande hyresgäster kommer överens om att några dagars tidigare tillträde skriver vi inte ett nytt avtal. Då är det en överenskommelse mellan dig och den nuvarande hyresgästen. Den nuvarande hyresgästen är då ansvarig för lägenheten hela uppsägningstiden ut. Om nuvarande hyresgäst vill att vi ska lämna ut nycklarna till dig i förtid behöver vi få denna informationen i samband med nyckelinlämningen. 

Förvaring i förråd

De flesta av våra lägenheter har ett förråd. Säkerställ att du tar rätt förråd i källaren när du flyttar in, så slipper du flytta sakerna i efterhand. Förrådet är märkt med ditt lägenhetsnummer.