Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Läs mer om cookies på denna webbplats. Jag godkänner ×
Växjöbostäder

4 sep, 2020 | Nyheter |

Vi påminner! Den 8 september blir ditt tv-utbud från Com Hem digitalt

Com Hem moderniserar sitt tv-erbjudane det till 1,6 miljoner Com Hem-hushåll. Den 8 september 2020 övergår de till att sända tv-kanaler med bättre kvalitet helt digitalt och de analoga kanalerna (inkl. FM-radio via tv-uttaget) utgår. 

Just nu rullar en informationstext i tv-rutan på de analoga kanalerna. Ser du texten på din tv tittar du analogt och behöver ändra till digital-tv. Ser du ingen informationstext i din tv-ruta tittar du redan digitalt och behöver inte göra något.

I och med tv-digitaliseringen skapar Com Hem även förutsättningarna för framtidens streaming och play-tjänster. Det ger ett nytt tv-utbud och tillgång till tjänsten Comhem Play för att se de flesta digitala kanaler i ditt digitala grundutbud på din mobil, surfplatta eller dator.

Gå över till digital-tv redan idag

Många tittar redan digitalt och behöver inte göra någon ändring. Vill du veta om du tittar digitalt kan du leta upp Com Hem-kanalen. Den visas bara digitalt och finns oftast på kanalplats 777.

Om du fortfarande tittar på analoga tv-sändningar behöver du byta till digital-tv. Det görs oftast genom att ändra källan på din tv med hjälp av fjärrkontrollen. Eftersom tv-apparater fungerar olika, är det enklast för dig att läsa din bruksanvisning eller kontakta din tv-tillverkare eller tv-återförsäljare direkt om du har frågor om hur du ställer om just din tv.

> Information om hur du redan nu kan ändra din tv till digital-tv (pdf,1 MB, öppnas i nytt fönster)

På Com Hems webbplats finns tydliga instruktioner hur du ställer in din tv.

> Snart blir ditt tv-utbud helt digitalt (länk till Com Hems webbplats, öppnas i nytt fönster)

Om din tv inte visar digital-tv

I bruksanvisningen till din tv kan du få information om du kan ställa in digital-tv. Du kan även söka efter din tv på www.comhem.se/kolla-din-tv. Om du har testat att byta källa och göra en kanalsökning men inte får in digital-tv, behöver du komplettera med en digitalbox för att se digital-tv.

Behöver du en digitalbox – så här gör du

Om din tv är för gammal eller inte kan visa digital-tv från Com Hem behöver du byta till en nyare tv eller komplettera med en digitalbox.

Du som är hyresgäst hos oss och absolut inte kan se de digitala kanalerna på någon tv i din lägenhet kan beställa en digitalbox utan kostnad (en per hushåll). Boxen beställer du genom att skicka e-post till info@vaxjobostader.se eller ringa Kundcenter på 0470-59 90 00. 

Har du frågor?

Har du frågor om digital-tv, kanalutbud eller ditt tv-abonnemang kontaktar du kundservice på Com Hem, telefon 90 222.

Du kan även läsa mer på Com Hems webbplats www.comhem.se/digitalisering. Observera att under rubriken Har du en äldre tv, om hur du beställer en digitalbox, inte gäller för dig som är hyresgäst hos oss på Växjöbostäder. Se info ovan Beställ digitalbox - så gör du, för instruktioner.

Kom ihåg att ändra till digital-tv i god tid innan de analoga kanalerna utgår den 8 september.

  • Google+