Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Läs mer om cookies på denna webbplats. Jag godkänner ×
Växjöbostäder

14 mar, 2019 | Nyheter |

Vi är mångfaldscertifierade igen!

Efter en enkätundersökning och flera månaders jobb fick vi nu beskedet att vi återigen är mångfaldscertifierade genom EVOLVE. Glädjande besked som ska firas.

Under hösten fick alla medarbetare svara på en enkät som undersöker hur mångfaldsarbetet fungerar på Växjöbostäder. Där ställs bland annat frågor om trivsel, diskriminering och om man känner till de processer och policys som finns. Under tiden går EVOLVE igenom företagets policys, rutiner och dokument. Det är tredje gången Växjöbostäder genomgår certifieringsprocessen. Bolaget har varit mångfaldscertifierade sedan 2012 (tidigare i Växjöhem) och nu kom beskedet: Växjöbostäder är mångfaldscertifierade igen.

I mångfaldscertifieringen ska man bli godkänd inom områdena styrdokument, rutiner, rekrytering, arbetsmiljö och trivsel samt varumärke och organisationsutveckling. Vi blev direkt godkända inom områdena rekrytering och styrdokument. Efter komplettering med en åtgärdsplan som ska genomföras under året är vi nu godkända inom alla områden.

Såhär säger Annika Ström på EVOLVE:

Växjöbostäder har ett brett perspektiv och får ett genomslag med mångfaldsarbetet genom att föra samtal och diskussioner där alla involveras. Det är precis så vi önskar att arbetet ska ske!

På onsdag kommer EVOLVE och räcker över diplomet till Växjöbostäder vilket firas med en gemensam fika.

Vi är oerhört stolta över det gemensamma arbete vi gjort för att bli certifierade igen. Nu ska vi fira och därefter tillsammans fortsätta med det viktiga åtgärdsarbetet.

  • Google+