Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Läs mer om cookies på denna webbplats. Jag godkänner ×
Växjöbostäder

18 dec, 2020 | Nyheter | För ett bättre boende |

Trygghetsvärdar i våra bostadsområden

Med start den 15 januari börjar vi jobba med trygghetsvärdar i våra bostadsområden. Deras uppgift är att bidra med närvaro och trygghet i ditt bostadsområde, från Nydalavägen i norr till Spetsamossen i söder. Trygghetsvärdarna ska arbeta relationsskapande och föra dialog med alla hyresgäster så att de som bor, verkar och vistas i området känner dig trygg och sedd. De ska även fånga upp initiativ, så tag gärna kontakt med våra trygghetsvärdar när ni ser dem.

Det är viktigt för oss på Växjöbostäder att finnas till för dig som är hyresgäst även efter klockan fyra på eftermiddagen och under helger. Värdarnas uppgift är att genom sin närvaro och synlighet, bidra till en ökad trygghet för alla som bor och verkar i våra bostadsområden. Värdarna kommer att rapportera till Bostadssociala gruppen på Växjöbostäder och arbetet utförs i nära samverkan med andra trygghetsskapande aktörer i kommunen, exempelvis kommunens fältgrupp, nattvandrare, polis och väktare. 

Trygghetsvärdarna ska även bidra till en säkrare och tryggare miljö, genom att kontrollera och rapportera uppgifter som de hanterar under sitt arbetspass, exempelvis nedskräpning i miljöhus, utemiljö, trapphus, tvättstugor. I arbetet ingår att rapportera störningar och olovlig vistelse som sker i allmänna utrymmen, trasiga lampor, felparkeringar, skadegörelse och klotter. De ska även fungera som en länk mellan olika funktioner i Växjöbostäder och vägleda vid serviceanmälan samt skapa dialog med människorna som bor där. 

  • Google+