Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

10 apr, 2018 | Nyheter | Tips och tricks |

Tips: Så skapar du en mysig balkong!

Nu börjar våren, solen och värmen närma sig och många börjar längta efter att få ta fram utemöblerna och piffa balkongen. Här har vi samlat lite tips på hur du kan få till en riktigt mysig balkong.

Trevligare golv: Många av våra balkonger har betonggolv och kan upplevas kalla och hårda. Ett enkelt sätt att uppdatera golvet är att lägga konstgräs med noppad undersida eller lägga golvplattor i trä eller plast som enkelt klickas i varandra. En enkel och relativt billig insats som gör mycket för känslan på balkongen.

Insynsskydd: Klä insidan av balkongen med ett insynsskydd så får du en mysig och ombonad känsla.

Solcellslampor: Ta ljuset till balkongen! Idag finns ett stor utbud av solcellslampor som inte kräver någon ström. De finns både som ljusslingor och lampor som du kan ställa på ett bord eller sätta ner i till exempel en kruka.

Blomlådor: Häng en blomlåda på insidan av ditt balkongräcke och plantera fina blommor eller varför inte något ätbart? Vi har hört att mynta trivs oerhört bra på balkongen och smakar gott i vattnet.

Är du, precis som vi, sugen på att dra igång ditt balkongprojekt? Du hittar produkterna ovan i välsorterade fritids- och trädgårdsbutiker eller på IKEA.

PS. En liten varsam påminnelse om att du inte får göra hål i ytterväggarna samt att blomlådor ska hänga på insidan av balkongräcket.

Trevlig vår!
/vi på Växjöbostäder

  • Google+