Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

21 mar, 2019 | Nyheter | För ett bättre boende | Aktiviteter |

Planeringen för #sommarmedväxjöbostäder i full gång

Det är åttonde året som vi nu planerar för sommaraktiviteter i våra områden. Förra året kompletterade vi aktiviteterna med en bil som bidrog till spontana aktiviteter i alla Växjöbostäders områden. Det blev en succé och nu pågår rekryteringen av gruppledare och trygghetsvärdar för fullt.

Den 17 juni i sommar startar vi upp sommaraktiviteterna på Vintervägen och Romavallen på Teleborg. Precis som förra året kommer det också att finnas en bil som rör sig inom alla våra områden och anordnar spontana aktiviteter. Denna mobila enheten var ny förra året och uppskattades mycket. Hyresgästerna fick med hashtaggen #sommarmedväxjöbostäder önska var man ville att vi skulle ha aktivitet nästkommande dag.

Sommaraktiviteterna är en av de insatser vi gör för att skapa trygghet i våra områden. Vi vill att våra hyresgästerna ska se vår närvaro och känna att det händer saker i anslutning till ert boende.

Trygghet är en kärnfråga för Växjöbostäder och sommaraktiviteterna är en god insats för ökad trygghet. Bara att det rör sig representanter för Växjöbostäder i områdena eftermiddagar och kvällar hela sommaren är jättebra. Ett av många goda exempel på att Växjöbostäder tar sitt allmännyttiga uppdrag på allvar, säger Rene Jaramillo (M), styrelseordförande på Växjöbostäder.

Martin Eneborg som är ansvarig för Växjöbostäders bostadssociala grupp är också den som är ansvarig för sommaraktiviteterna. Till sin hjälp letar han nu efter två gruppledare och fem trygghetsvärdar för att stärka upp gruppen. Tillsammans skapar de en plan för aktiviteterna på områdena.

Planerna är i full gång och nu ligger fokus på att skapa ett bra team som hela sommaren kan erbjuda det våra hyresgäster önskar i områdena. Förra sommaren blev riktigt bra och jag ser nu framemot att toppa det, säger Martin.

Rekryteringen pågår just nu och tjänsterna finns att söka på offentligajobb.se. Läs mer om tjänsten här!

 

Sommaraktiviteterna i korthet

Pågår från 17 juni – 13 augusti
Kl. 15-21
4 dagar/vecka vid spontanidrottsplatsen på Kråkan (Vintervägen 4-22) och på Romavallen
Spontana aktiviteter i alla områden baserat på önskemål på #sommarmedväxjöbostäder
Verksamheten är den av Växjö kommuns satsning “Aktivt lov”
Aktiviteter för alla, oavsett ålder

  • Google+