Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

30 apr, 2020 | Nyheter |

Planerade arbeten i våra fastigheter anpassas pga corona

På Växjöbostäder fortsätter vi att utföra myndighetskontroller, underhåll m.m. i våra fastigheter och bidra till att handel och köp av tjänster kan upprätthållas i samhället under coronakrisen. Vi genomför planerade arbeten så länge Folkhälsomyndighetens riktlinjer tillåter detta.  

Vi säkerställer att vi har frisk personal som jobbar och håller en tät dialog med både entreprenörer och våra hyresgäster, för att genomföra detta på ett tryggt och säkert sätt. Här är några exempel på arbeten som vi eller våra entreprenörer utför i vårt fastighetsbestånd just nu.

Vi genomför obligatorisk ventilationskontroll (OVK) i ett antal utvalda fastigheter, som vi enligt myndighetskrav är ålagda att kontrollera. Vi mäter luftflöden och säkerställer därmed att ventilationen fungerar som den ska i fastigheten och i lägenheter. Vid kontrollen passar vi även på att byta filter hos hyresgästerna. 

Vår entreprenör Electrolux genomför byte av vitvaror i några av våra lägenheter. För att begränsa och minska risken för smittspridning av coronaviruset ber vi hyresgäster att kontakta Electrolux om symptom på luftvägsinfektion (såsom hosta, feber, snuva, halsont) finns i hushållet. Bytet kommer då att ske vid ett annat tillfälle. Kontaktuppgifter till Electrolux finns i påminnelsen som skickas ut veckan innan bytet ska ske.  

Vi tar självklart hänsyn till den oro som råder och det är viktigt att vi alla hjälps åt och tar vårt samhällsansvar. De hyresgäster som av olika anledningar känner oro vid vårt besök, ber vi i första hand att ta lite frisk luft ute på balkongen eller uteplatsen, ta en kortare promenad eller gå in i ett annat rum under tiden vi är i lägenheten. 

  • Google+