Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

24 jan, 2019 | Nyheter | För ett bättre boende |

Laddmöjligheter för elbilar

Tillsammans vill och ska vi ta ansvar för vår miljö och ett Växjö som är långsiktigt hållbart. Som en viktig del i det är ambitionen att på sikt erbjuda laddmöjligheter för elbilar. Vi vill att det ska vara långsiktigt hållbart så att det inte bara fungerar imorgon utan även i framtiden. Det måste vara skalbart eftersom vi tror att efterfrågan bara kommer att växa. Det behöver också vara den bästa möjliga lösningen för miljön samtidigt som det ska bli kostnadseffektivt för de hyresgäster som vill ladda sina elbilar.

Det vi vill säga med detta är att vi jobbar på det. Tillsammans med våra kollegor i kommunkoncernen kollar vi på hur andra kommuner har löst det och vad som blir bäst för våra invånare.

Tillsammans vill vi verkligen hitta en lösning. Under tiden behöver vi säga nej till enskilda lösningar och de förslag på att själv lösa laddmöjlighet på sin parkeringsplats. För hur man än ser på det påverkar det alltid helheten och med vårar ca 6 300 parkeringsplatser (friliggande, carport eller garage) så har vi en hel del att ta hänsyn till och det tar lite tid.

  • Google+