Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Läs mer om cookies på denna webbplats. Jag godkänner ×
Växjöbostäder

6 mar, 2021 | Nyheter |

Framtidens fastighetsskötare praktiserar på Öster

Från 8 mars kommer framtidens fastighetsskötare att synas i vårt kvarter Annegärde på Öster.

I samverkan med vår entreprenör Peab, och utbildningsföretaget Montico, kommer framtidens fastighetsskötare att praktisera i vårt bostadsområden 8 mars till 30 september 2021.

Under perioden kommer 10-15 fastighetsskötare att utbildas. Eleverna kommer att jobba två och två i 3-veckorsintervaller, med en veckas överlappning. Arbetsuppgifter som ingår i praktiken är den yttre skötseln av fastigheten som daglig tillsyn, skötsel av grönytor, rabatter, häckar och träd. Arbetet sker med praktisk handledning från Montico. Eleverna kommer vara på plats främst under förmiddagar på vardagar.

Socialt ansvar

Som en del i vårt hållbarhetsarbete arbetar vi för att uppmuntra våra entreprenörer att samarbeta med skolor genom att bland annat erbjuda praktikplatser. Att vi genom samverkan kan bidra till att elever får möjlighet att utöva sitt framtida yrke genom praktik är en fantastisk möjlighet. Att vi samtidigt kan ge våra hyresgäster ökad trygghet och trivsel gör samarbetet ännu mer värdefullt för oss som hyresvärd.

Om utbildningen

Utbildningen till fastighetsskötare sker genom Växjö kommuns kommunala vuxenutbildning (komvux) med utbildningsföretaget Montico som handledare och Peab stöttar och planerar arbetet.

Med anledning av coronapandemin

Det är viktigt att vi alla tar vårt samhällsansvar för att minska smittspridningen. Vi på Växjöbostäder och våra samarbetspartners följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och utbildningen anpassas efter detta. Hela praktikperioden sker utomhus.

  • Google+