Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

3 jan, 2019 | Aktiviteter |

Bostadsmöte kv Bonden, Tegen och Stockholm, 15 januari 2019

Den 15 januari kl. 17.30 bjuder vi in till Bostadsmöte för boende i kvarteren Bonden, Tegen och Stockholm. Ingen föranmälan krävs. Vi bjuder på fika!

Datum: Tisdag 15 januari
Tid: 17.30-19.00
Plats: Slåttervägen 39, kvarteret Stockholm
Bostadsmöte för boende i kvarteren: Bonden, Tegen och Stockholm.

Varför bostadsmöte?

För oss på Växjöbostäder är det viktigt att veta vad du som hyresgäst tycker om ditt bostadsområde. Därför anordnar vi regelbundet bostadsmöten i våra områden. Under ett bostadsmöte får du möjlighet att träffa personal från Växjöbostäder och ställa frågor som rör ditt område. Vi informerar om framtida planer och projekt. Vidare får du möjlighet att lyfta fram dina önskemål kring hur vi kan arbeta för att göra ditt bostadsområde ännu mer trivsamt och tryggt.

Frågor?

Har du frågor om våra bostadsmöten är du välkommen att kontakta oss i Bostadssociala gruppen på 0470-59 00 00.


Svar på frågor från bostadsmötet

Många bra diskussioner och frågor kom upp på mötet och vissa kunde besvaras direkt. Några behövde vi stämma av med berörda medarbetare. Här är en sammanställning av frågor och svar. Saknar du någon fråga kan det vara att vi besvarat frågan direkt till den berörda hyresgästen. Tack för ditt engagemang!

 • Hur hanterar vi snöskottning?
  Svar: Vi lyfter bort snön från parkering och utfarter när det behövs. Vill du veta mer om hur det funkar, läs mer här! https://vaxjobostader.se/aktuellt/entry/snorojninig-hur-funkar-det
   
 • Sopstation vid Bonden har blivit en allmän tipp för hela Teleborg. Folk kör hit med bilar och slänger saker.
  ​Svar: Det här är en fråga vi för hela tiden och har ögonen på det och följer det noga.
   
 • Hantering av trädgårdsavfall?
  Svar: Trädgårdsavfall kan slängas på Furutåvägen på vänster sida. Du behöver köra in på parkeringen, och trädgårdsavfallet slängs mellan betongavgränsningarna.
   
 • Frö/knoppar från träden faller ner över lekplatsen. Kan ni ta bort träden eller rensa bort nedfallet från träden.  
  Svar: Vi ska försöka ta bort det värsta som hamnar i sandlådan. Bär eller annat som faller ned är inte giftigt.
   
 • Efter den extrema värmen i somras så har området stora områden med torrt gräs som vi inte tror kommer återta sig.  
  Svar: Vi håller på att titta på det. Många växter och gräsmattor riskerar att ha dött.
   
 • Det saknas en papperskorg för att släng använda tvättsvampar i vid spolplattan.
  Svar: Det kommer att sättas upp en papperskorg.
   
 • Ogräsbekämpning på trall utanför föreningslokalen.
  Svar: Vi följer upp att detta åtgärdas.
   
 • Det finns ett redskapsförråd i området där de flesta redskap är trasiga. Kommer ni åtgärda detta?   
  Svar: Det var tidigare Hyresgästföreningen som ombesörjde detta men gör inte det längre. Det är sedan många år tillbaka beslutat att det inte fylls på då det tyvärr även stjäls för mycket ur dessa förråd.
   
 • Vitvaror. När byts de ut?
  Svar: Vi lagar de som går sönder. Det finns inte längre något riktvärde för när de ska bytas ut. Omfattande byten, som berör hela områden, ingår i budget- och underhållsplanen där vitvaror som behöver ersättas prioriteras.
   
 • Vad hände med planket utmed Torparvägen respektive cykelvägen? Vi fick möjlighet att uttala oss i frågan för länge sedan, men sen har inget hänt.
  Svar: Projektet avbröts på grund av omfattningen och prisbilden. Vid mötet hänvisades det till kommunen, vilket var felaktigt.*
   
 • Några av parkeringsfickor är för korta och det är trångt mellan dem. Har man en större bil så sticker den ut ur fickan.
  Svar: Vi kommer att åtgärda det genom att snedställa parkeringsfickorna. Så kommer det även bli på den parkering som ännu inte är klar.
   
 • Parkeringsövervakning. Hur gör man?
  Svar: Är någon felparkerad? Ring då numret till parkeringsbevakningen som står vid infarten från gatan. I aktuellt område finns en skylt med telefonnummer vid infart från gatan (i vissa fall även vid annan parkeringsskyltning i området). Numret använder du för att anmäla felparkerat fordon inom bostadsområdet. Oavsett om det gäller parkeringsplats eller t.ex. innergårdar.
  Är det utanför skylten d.v.s. på kommunens gata så ringer du kommunväxeln och begär att få anmäla en felparkering. Läs mer här!

   
 • Skylten ”förbjudet att parkera” är borta vid spolplattan.
  Svar: På ytor som inte är skyltade/märkta som parkering gäller parkeringsförbud. Under 2019 kommer nya informationsskyltar om parkering inom Växjöbostäder. Det som gäller är zon-parkeringsförbud. Det gäller för spolplatta, innergård och allt annat. Mer om våra parkeringar kan du läsa om här!
   
 • Finns det fler planer på besöksparkering?
  Svar: Vi har förstått att det är väldigt fullt och att även många kringboende bilägare söker parkeringsmöjligheter. Det gör arbetet svårt, men vi kommer fortsätta titta på lösningar. För oss är det viktigt att hitta en lösning som gynnar er som hyresgäster och inga andra. 
 • Google+