Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

19 sep, 2018 | Aktiviteter |

Bostadsmöte kv. Hästhagen, 9 oktober 2018

Den 9 oktober kl. 17.30 bjuder vi in till Bostadsmöte för boende i kvarteret Hästhagen. Ingen föranmälan krävs. Vi bjuder på fika!

Datum: Tisdag 9 oktober
Tid: 17.30-19.00
Plats: I kvarterslokalen
Bostadsmöte för boende i kvarteren: Hästhagen

Varför bostadsmöte?

För oss på Växjöbostäder är det viktigt att veta vad du som hyresgäst tycker om ditt bostadsområde. Därför anordnar vi regelbundet bostadsmöten i våra områden.

Under ett bostadsmöte får du möjlighet att träffa personal från Växjöbostäder och ställa frågor som rör ditt område. Vi informerar om framtida planer och projekt. Vidare får du möjlighet att lyfta fram dina önskemål kring hur vi kan arbeta för att göra ditt bostadsområde ännu mer trivsamt och tryggt.

Frågor?

Har du frågor om våra bostadsmöten är du välkommen att kontakta oss i Bostadssociala gruppen på 0470-59 00 00.


Svar på frågor från bostadsmöte

Många bra diskussioner och frågor kom upp på mötet och vissa kunde besvaras direkt. Några behövde vi stämma av med berörda medarbetare. Här är en sammanställning av frågor och svar. Saknar du någon fråga kan det vara att vi besvarat frågan direkt till den berörda hyresgästen. Tack för ditt engagemang!

 • Hyresgäster upplever att det vid avflyttning lämnas saker i miljöhus och i källare som inte ska vara där.
  Hyresgästen är ansvarig att slänga grovsopor inkl. möbler på en återvinningscentral, exempelvis på Norremark. Vi på Växjöbostäder rekommenderar att vända sig till Erikshjälpen Second Hand som gärna tar emot glas, porslin, möbler, lampor, kläder med mera. De kan även stödja med hämtning. Du når dem via bokning.vaxjo@erikshjalpen.se eller telefon 0470-77 72 00.  
 • I botten på de nya torkskåpen i tvättstugan är det en platta med hål. Det blir smutsigt under. Vem har ansvaret att städa där? 
  Boende och städfirman har delat ansvar (städfirman städar skåpet om det inte används vid städtillfället). 
 • Hur många parkeringsplatser är uthyrda?​
  2018-11-01 finns kontrakt på 38 % av de p-platser som börjar hyras ut 2018-12-01.  
 • Hur många besöksparkeringar kommer det finnas framöver?​
  Framöver kommer det finnas 10-11 besöksparkeringar. Tillgången på parkeringar är beräknad till en besökande per 25 lägenheter. Finner vi behov av fler besöksparkeringar så får vi på Växjöbostäder ompröva antalet. Parkering sker med 5 kr per timmen via appen SMS-park. Appen finns tillgänglig via App Store, Google Play eller Windows Store. Läs mer om SMS-park här. Det går också att skicka sms för att betala, då läggs p-avgiften på telefonräkningen. Det är Securitas som kontrollerar parkeringstillstånd.  
 • Garderober börjar bli gamla och det gör att det under årens lopp blivit olika skenor och hyllor i garderoberna och dessa passar inte med förvaringslådor/korgar.
  För tillfället finns ingen plan för byte av garderober i kv Hästhagen.

Under mötet diskuterades även följande:

 • Vägen mellan stenar ska skottas i vinter.
 • Utvändig trappstädningen till källare utförs av Peab. Källargångarna städas fyra gånger per år. Nästa tillfälle är under november 2018.  
 • För ett tryggare boende införs skalskydd.
  Införandet av skalskydd innebär att obehöriga inte längre kommer att ha tillträde till trapphus, miljöhus och tvättstuga.  Det kommer att genomföras informationsmöte om hur skalskydd och bokning av tvättstuga fungerar. Utdelning av taggar som var planerat titll vecka 46 har blivit framflyttat på grund av tekniska problem. Nytt datum meddelas när detta är fastställt..
 • Häcken bakom lekplatsen som blivit felaktigt beskuren.
  Växjöbostäder har noterat och agerat för att undvika att det händer igen.
 • Föremål förvaras emellanåt i trappuppgångar.
  Enligt svensk lag får inga föremål förvaras i trapphus på grund av brandrisken. Vi på Växjöbostäder kontrollerar detta. Dessa kontroller göras en gång i månaden. Ser vi föremål upplyser vi hyresgästen att omedelbart flytta på dessa.
 • Förvaring av rullator.​
  Kontakta Kundcenter för att få tillstånd att förvara rullator i trapphus.
 • Google+