Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Läs mer om cookies på denna webbplats. Jag godkänner ×
Växjöbostäder

8 apr, 2022 | Nyheter |

Växjöbostäders års- och hållbarhetsredovisning för 2021

Ännu ett år av händelser och siffror finns nu sammanfattat i vår års- och hållbarhetsredovisning för 2021.

Vad hände egentligen under förra året på Växjöbostäder? Jo, även 2021 blev ett år med nya utmaningar där pandemin med social distansering och coronaanpassningar fortsatte att vara en del av vår vardag - både internt och externt. Där har vi gjort många insatser för att det skulle vara så säkert som möjligt att både bo och jobba hos oss.

Genom att ställa om och anpassa verksamheten har vi haft möjlighet att fortsätta utföra planerade arbeten, underhåll och löpande reparationer. 2021 har varit fyllt av många händelser, förväntansfulla hyresgäster har flyttat in i nya hus som vi har färdigställt, vi har satt igång med byggnation på Araby av 24 ägarlägenheter och 98 bostadsrätter och även kommit igång med en omfattande renovering av 220 lägenheter på Öster. Vi har även fortsatt vår digitala utveckling med bland annat nya funktioner i vår boportal.

I vårt sociala hållbarhetsarbete har vi fortsatt jobba med trygghet och trivsel i våra boendemiljöer och även initierat ett vräkningsförebyggande arbete.

Vi redovisar stabil ekonomi för 2021 och ett starkt fokus på hållbarhet. Under året har kostnader för underhåll uppgått till 104,3 Mkr. Vi omsatte 695 Mkr och resultatet efter finansnetto blev 140,1 Mkr, allt enligt våra finansiella ägardirektiv.

Ett händelserikt år!

Vår års- och hållbarhetsredovisning med mycket mer information kan du läsa här >>

Trevlig läsning!

  • Google+