Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

22 nov, 2018 | För ett bättre boende |

Vi är med i allmännyttans digitaliseringsinitiativ!

Fastighetsbranschen ligger efter många andra branscher när det gäller digitalisering – och allmännyttan är, trots många goda initiativ, inget undantag. Det sker en spännande utveckling av smarta hem, uppkopplade hus, kundtjänstrobotar, vårdtjänster i hemmet med mera – och vi måste bestämma oss för vad vi ska göra och vad vi vill satsa på.

Digitaliseringsinitiativet är ett treårigt initiativ för att accelerera arbetet med digitaliseringen i allmännyttan. Det är en satsning som samordnar resurser från medlemsbolagen för att vi tillsammans ska kunna vara just aktiva och drivande. Initiativet har tagits fram av SABOs (allmännyttans branschorganisation) Digitaliseringsråd.

De allmännyttiga bolagen är överens om att:

  • Det behöver gå snabbare än hittills. Allmännyttan behöver arbeta mer intensivt med omvärldsbevakning och nätverkande – både inom branschen och i omvärlden – för att förstå utvecklingen och hur vi som fastighetsbolag ska dra nytta av den.
  • I några frågor behöver vi vara drivande och verka för en mer modern IT-struktur, komma igång med uppkopplade fastigheter och ta fram villkor som fungerar för alla parter i det smarta hemmet.
  • För att arbeta effektivt behöver vi utveckla gemensam kompetens.
  • Vi bör tänka i ”ekosystem” och identifiera de viktigaste intressenterna att kroka arm med.

Målet är att allmännyttan och de medlemsbolag som deltar ska bli ledande inom digitalisering i fastighetsbranschen och ha gjort vinster på flera områden inom tre år. Det är något som du som hyresgäst kommer att märka av och vår ambition är att det ska underlätta din vardag!

Här kan du läsa SABOs pressmeddelande om Digitaliseringsinitiativet.

  • Google+