Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

Förhandling med Hyresgästföreningen om Alabastern

Vi börjar nu se slutet av renoveringarna på Alabastern och hoppas att alla de som flyttat in trivs bra och att de som ännu inte flyttat in ser framemot sin nyrenoverade lägenhet.

Lägenheterna har fått ett ordentligt lyft med helt nya ytskikt, nya kök, nya badrum, säkerhetsdörrar och nya fönster, mm. Tvättstugorna är nya och innegårdarna och grönytorna fräschas till. Med ett sådant lyft är lägenhetsstandarden på Alabastern mycket högre än i många andra områden. Hyran är däremot långt under snittet och vi kommer därmed att se över hyrorna på Alabastern.

På Växjöbostäder strävar vi efter en rättvis hyressättning. Något som också kallas bruksvärdeshyra, men vad är det egentligen? En bruksvärdeshyra speglar människors värdering av boendets kvaliteter så som ålder, storlek och standard. Det innebär att en lägenhet som är i gott skick ska ha likadan hyra som en annan lägenhet i samma goda skick. Vi menar att det både är rimligt och rättvist för alla hyresgäster.

Kanske tänker du ”Men ni har ju redan höjt hyran på Alabastern”, vilket stämmer. Den höjning vi förhandlade med Hyresgästföreningen redan innan renoveringen startade motsvarar idag inte de värden och den boendekvalitet som lägenheterna på Alabastern har. Därmed ska vi tillsammans med Hyresgästföreningen se över hyressättningen igen. Vi har under en lång tid arbetat tillsammans med Hyresgästföreningen för att få till ett system för att sätta rättvisa hyror och våra förhandlingar fortsätter. Målet är att vi ska få till rättvisa hyror i hela vårt bestånd.  

Vår förhoppning och ambition är att komma överens med Hyresgästföreningen om en rättvis hyra för Alabastern. Vi hoppas på en god och givande dialog och lovar att hålla våra hyresgäster informerade om hur förhandlingarna går.